MUSTAFA AKIN - İSTANBUL /

NBA hayatına son veren Hidayet Türkoğlu, Türkiye Basketbol Federasyonu'nun (TBF) CEO'su oldu.

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay ile NBA'de Türkiye'yi uzun yıllar başarı ile temsil eden Milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu, basın toplantısı gerçekleştirdi. Taksim Grand Hyatt Otel'deki toplantıda TBF Başkanı Harun Erdenay, Hidayet Türkoğlu'nun yeni görevi olan CEO'luğu açıkladı.

Erdenay yaptığı açıklamada, ''Seçileli 6 ay oldu. 6 ay boyunca da iyi şeyler yaptık. Spor Toto Basketbol anlaşmasını bitirdik. TRT yayınları başladı.

Hidayet, NBA'de oynayıp Avrupa'da en uzun süre Milli Takımlara hizmet etmiş birisidir. Sadece 2006 yılında sakatlıktan dolayı aramızda olamadı. Başka hiçbir NBA oyuncusunun bu şekilde olduğunu düşünmüyorum. Böyle bir değeri federasyonumuza katmak için bir karar aldık. Hidayet Türkoğlu hem liglerimizde hem milli takımlarımızda sponsor ilişkilerinde sorumlu CEO olarak görev yapacak. Federasyonumuza yeni vizyon katacağını düşünüyorum'' dedi.

''HİDAYET'İN İLERİDE BU KOLTUĞU HAK EDECEK BİRİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM''

Hidayet Türkoğlu'nun yeni dönemde başkanlığa aday olup olmayacağının sorulması üzerinde açıklamalarda bulunan Erdenay, ''Hidayet'te tabii ki bu ülkeye çok hizmetler etmiş, ileride bu koltuğu (başkanlık) hak edecek biri olacak diye düşünüyorum. Yaklaşık 10 -11 ay sonra bir seçim var. Ben aday olacağımı açıklamıştım. Hidayet de bizim bünyemize girdi. Bizimle beraber olacaktır. NBA'de çeşitli kulüplerinden Orlando olmak üzere yöneticilik düzeyinde çok iyi teklifler aldı. O kadar teklife rağmen basketbol federasyonunu seçti. Teşekkür ediyorum'' ifadelerini kullandı.

HİDAYET TÜRKOĞLU: ''TECRÜBELERİMİ TÜRKİYE'DEKİ GENÇLERLE PAYLAŞACAĞIM''

Düzenlenen toplantıda açıklamalarda bulunan Hidayet Türkoğlu, başkan ve yönetim kuruluna teşekkür ederek başladığı konuşmasında, "Türkiye'yi Amerika'da en iyi şekilde temsil etmeye çalıştım. Dolu dolu başarılar elde ettim. Bir basketbolcunun özellikle yaşlandıkça genç yaşlarda hissettiklerini hissetmediğini fark ettim. Bu sene de 15 yıllık NBA kariyerimi noktaladım. Tecrübelerimi Türkiye'deki gençlerle paylaşacağım. Beni bu göreve layık gördükleri için herkese teşekkür ediyorum.

Biz Harun başkanla uzun zamandır birlikteyiz. Kaptanlığı yaptığı dönemden bana devredene kadar Türk basketboluna en iyi şekilde hizmet ettik. Birbirimizden edineceğimiz tecrübelerimiz var. Bu jestten dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah uzun bir birliktelik olur'' diye konuştu.

''HAYATIMDA YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR''

Hayatında yeni bir dönemin başladığını dile getiren Türkoğlu, ''Çok tecrübeler edindim 15 senede. Bunu Harun başkan ve yönetim kurulu ile paylaşmak istiyorum. Genç arkadaşlara yardımcı olmak istiyorum. Seyircimizin biraz daha maçlara talebini arttırmak için düşüncelerim var. Bu gibi farklı organizasyonları paylaşıp, güzel sonuçlar alabilirsek beni mutlu eder'' ifadelerini kullandı.

''OLİMPİYAT ELEMELERİ'Nİ ALABİLİRSEK, İYİ BİR KADRO OLUŞTURMAYI DÜŞÜNÜYORUM''

İlk yapmak istediği hedefinin düzenini kurmak olduğunu ifade eden Hidayet Türkoğlu, ''İlk yapmak istediğim hedef düzenimi kurmak. Ailem ve çocuklarım Amerika'da. Bir şekilde düzenimi kurmak istiyorum ki işime konsantre olayım. Bu düzeni kurduktan sonra mutlaka ki konuştuğumuz ve konuşacağımız işler var. Bütün yaz Harun başkanla konuştuklarımız var. Bu fırsatı geri çevirmek istemedim. İnşallah Olimpiyat Elemeleri'ni alabilirsek, iyi bir kadro oluşturmayı düşünüyorum" dedi.

Bütün yazdan beri basketbolu bırakmayı düşündüğünü dile getiren Erdenay, ''Kafa olarak birkaç sene daha oynayabilirim diye düşünüyordum. Ama bazen fizik olarak yapmak istediklerinizi yapamıyorsunuz. Çocukluğumdan beri kurduğum hedeflere ulaşmış durumundayım. 1 sene daha oynayabilir miyim diye düşünmüştüm. Fizik olarak yapamayacağımı anladım ve Harun başkanla yaptığımız görüşmeler sonunda fazla düşünmeden sporculuk hayatımı sonlandırdım'' diye konuştu.