Gaziantep'te, iki ortak arasında şirket adına bankadan kredi çekilmesi nedeniyle yaşanan tartışma sonrası işlenen cinayette yasak aşk iddiaları ortaya atıldı.
Özel bir temizlik şirketinin iki ortağı olan Hüseyin K. (48) ile M.A.T. (23) arasında şirket adına bankadan kredi çekilmesi meselesi nedeniyle yaşandığı iddia edilen tartışmada bıçaklanan Hüseyin K. hayatını kaybetmişti. Gaziantep 3. Ağır Ceza Mahkemesinde "Tasarlayarak öldürme'' suçundan müebbet hapis cezası talebi ile yargılanan tutuklu sanık Mehmet Ali T. ile tutuksuz yargılanan maktülün eşi Fatma K. hakim karşısına çıktı.

Tanık olarak dinlenen sanığın asker arkadaşı Mecnun Kalkan'ın duruşmada, "Olayla ilgi bilgim yoktur. Olay günü asker arkadaşım olan Mehmet Ali T. evime geldi. Tedirgindi, elleri titriyordu. Israrla sormama rağmen olayla ilgili bir şey söylemedi. Bir süre yanımda kalmak istedi. Geç saatlerde evden ayrıldı'' dedi

YASAK AŞK İDDİASI
Diğer yandan, duruşmada tanık olarak dinlenen maktulün amcasının oğlu Ergün K. ise olayın yasak aşk cinayetinden dolayı işlendiğini iddia etti. Olaydan önce yasak aşk iddialarının ayyuka çıktığını söyleyen Ergün K., "Olaydan önce aile arasında Hüseyin'in eşinin başka biriyle ilişkisi olduğu ayyuka çıkmıştı. Biz de kendisini uyardık. Ancak Hüseyin bana "Ben de biliyorum ama çocuklarım var, daha küçükler büyüsünler biraz ben ayrılacağım ondan" dedi. Olay yerine gittiğim zaman Hüseyin K. yerde kanlar içinde yatıyordu. Birçok yerinden bıçaklanmıştı. Eşi Fatma K. ise polisler tarafından götürülmüştü" diye konuştu.

Sanık Mehmet Ali T. tanık iddiaları ile ilgili olarak yaptığı savunmada, "Askerlik arkadaşımın söyledikleri doğrudur. Ancak Ergün K'nın söylediklerine katılmıyorum. Olay alacak verecek yüzünden yaşandı. Pişmanım " dedi.
Cinayete yardım ettiği gerekçesi ile mahkemede tutuksuz olarak yargılanan maktulün eşi Fatma K. ise "Benim olayla bir ilgim yok. Olay günü evde uyuyordum, sese uyandım. Uyandığımda eşim kanlar içinde yatıyordu. Mehmet Ali T. ile aramızda duygusal bir ilişkinin olduğu iddiaları kabul etmiyorum. Ben suçsuz yere mağdur oldum. Beraatimi talep ediyorum'' diye konuştu.

"YAKIN DÖVÜŞÜ ÇOK İYİ BİLİYORDU"
Diğer yandan, müşteki avukatı ise "Ölen Hüseyin K. asker emeklisiydi. Yakın dövüşü çok iyi biliyordu. Sanık uyanıkken bir kişinin onu öldürmesi neredeyse imkansızdı. İddialardaki gibi sanıklar arasında gönül ilişkisi vardır. Sanık maktulü tek başına öldüremez, cinayete Fatma K. da yardım etmiştir. Tutuklanmasını talep ediyoruz" dedi.

Sanık Fatma K'nın avukatı ise "Müvekkilim hakkındaki suçlamalar soyut kavramlardır. Adli kontrolün kaldırılmasını talep ediyoruz" dedi.
Mahkeme heyeti her iki avukatın talebini de reddederken duruşmanın, eksik evrakların tamamlanması için 15 Kasım 2016 ya ertelenmesine karar verdi.

Olay, 20 Eylül 2015 tarihinde, Şahinbey Mahallesi'nde meydana gelmişti. Özel bir temizlik şirketinin iki ortağı olan Hüseyin K. (48) ile Mehmet Ali T. (23) arasında şirket adına bankadan kredi çekilmesi meselesi nedeniyle yaşandığı idda edilen tartışma kanlı bitmişti. Kavgada yanındaki bıçağı çıkaran Mehmet Ali T., Hüseyin K'yı çocuklarının gözü önünde bıçaklamış, ağır yaralanan Hüseyin K ise olay yerinde hayatını kaybetmişti. Olay sonrası çelişkili ifadeler veren Hüseyin K'nın eşi Fatma Kılavuzoğlu ise şüpheli bulunarak polis tarafından gözaltına alınmıştı.
İHA