Uşak Belediyesi Mende Pazarı’nın eski yerinde kurulması için ilk adımı attı.
Bu kapsamda Mende Pazarı Otoparkı içinde Çarşamba günleri sergilerini açacak esnaf için kura töreni gerçekleşti. Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan kura törenine Belediye Başkan Yardımcıları Hakan Uludağ ve Ergün Kırdinli, Belediye Meclis Üyeleri Emine Yıldırım ve Murat Kiriş, Uşak Belediyesi birim müdürleri ve pazarcı esnafı katıldı.
Uşak’ta yaşayan herkesin fikirlerini önemsediklerini ve bu paralelde projeleri gerçekleştirdiklerini ifade eden Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Mende Pazarı bölgesinde yapılan değişimin vatandaşların istekleri doğrultusunda gerçekleştiğini belirtti. Kısa sürede pazar yerinin yeni yerinde hizmet vereceğini kaydeden Cahan, “Mende Pazarı ilimizin alışveriş kültüründe önemli bir yer tutmaktadır. Bu pazar yeri daha önceleri belediyemizin otoparkının bulunduğu alanda kuruluyordu. Daha sonra yapılan değişimler nedeni ile pazar yerinin hemen yan sokağında kurulmaya başlamıştı. Vatandaşlarımızın ve pazarcılarımızın sesine kulak vererek değişimi gerçekleştirdik” dedi. Değişimin bölgenin çarşamba günleri rahatlamasına neden olacağını vurgulayan Cahan, artık Mende Pazarı’nda daha rahat alışveriş yapılacağına dikkat çekti.
Uşak’ta Pazar yerleri konusunda Belediye olarak radikal değişiklikler yapılacağını söyleyen Cahan, şunları söyledi: “İlimiz mevcut pazar yerleri ile hak ettiği yerde değildir. Bu nedenle kentimizde tüm pazar yerlerinde köklü değişiklikleri yapacağız. Kuracağımız yeni pazar yerlerinin yanında mevcut pazar yerlerini de çağdaş bir hale getireceğiz”