Ersan ERDOĞAN/MANİSA, () - MANİSA Orman ve Su İşleri 4'üncü Bölge Müdürü Rahmi Bayrak, Beydere Mahallesi Çakmak Mevkii'nde, tüm Türkiye'ye hizmet verecek 100 bin kapasiteli keklik ve sülün üretim istasyonu kurulması için çalışma başlattıklarını açıkladı.
Manisa Orman ve Su İşleri 4'üncü Bölge Müdürü Rahmi Bayrak, Manisa Beydere Köyü, Çakmak Mevkii'nde kurulmasını planladıkları 100 bin kapasiteli kanatlı hayvan üretim istasyonu konusunda bakanlığa teklif sunduklarını ve istasyonun kurulması için 2016 yılı bütçesini beklediklerini söyledi. Manisa'ya kurulacak istasyonda üretilen keklik ve sülünlerin doğaya bırakılarak, yaban hayatına destek verileceğini belirten Bayrak, üretimi sağlanan kanatlı hayvanların bölge illerinin yanı sıra ihtiyaç duyulan tüm illere transfer edilebileceğini belirtti.
Bayrak, "Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, yaban hayvanlarını korumak, geliştirmek ve sürdürülebilir bir şekilde faydalanmak amacıyla yaban hayvanı üretme istasyonları kurarak işletmektedir. Bu çerçevede biz de Manisa Orman ve Su İşleri 4'üncü Bölge Müdürlüğü olarak Beydere Köyü Çakmak Mevkii'nde Türkiye'ye hitap edecek 100 bin kapasiteli kanatlı hayvan üretim istasyonu kurmayı planlıyoruz. 2016 yılı yatırım programına aldık fakat 2016 yılı bütçesini bekliyoruz. Onay görmesi halinde ilimizde 100 bin kapasiteli kanatlı hayvan üretim istasyonu kuracağız. Bu istasyonda üretimi sağlanacak olan keklik ve sülünler doğaya bırakılarak, yaban hayatı desteklenecek. Manisa, İzmir, Aydın, Afyon ve Muğla'dan sonra, ihtiyaç olan diğer tüm illere de buradan transfer yapılacak. İstasyon kurulana kadar ayrıca keklik transferimize Afyon istasyonu üzerinden devam ediyoruz. Bu sene Afyon istasyonu üzerinden doğaya 2 bin 500 keklik transferi yaptık" dedi.

FOTOGRAFLI