KARŞIYAKA'da geçtiğimiz hafta Futbol Şube Yöneticileri Mustafa Özçakar, Kerim Çetin ve Devrim Acar ile Voleybol Şube Başkanı Ali Talak, Voleybol Şube Yöneticisi Onur Güner ve Yönetim Kurulu Üyesi Selami Gönül Kırmaz'ın istifasının ardından Başkan Ali Erten'in kongre kararı alındığını açıklamasıyla yeşil kırmızı kulüpte eski başkan Fatih Diniz'in ismi ön plana çıktı.
Daha önce iki dönem başkanlık koltuğunda oturan Fatih Diniz'in camiayı toparlayacak, bütünleştirici ve herkes tarafından saygı duyulan bir isim olduğuna dikkat çekildi.
Kulübe maddi destek veren iş adamı Erdal Acar'ın çarşamba günü Fatih Diniz'le görüşerek kendisini ikna etmeye çalışacağı ifade edildi. Acar'ın aynı zamanda Divan Kurulu Başkanı Cihan Büyükoral'la da bir araya gelmek istediği bildirildi.
Yeniden aday olup olmayacağı netlik kazanmayan Başkan Erten, hafta içinde kararını açıklayacak. Son kongreyi kaybeden Mutlu Altuğ'un gelişmelere göre hareket etmesi bekleniyor. Yönetimin yarın genel kurul kararı alması halinde Karşıyaka 15 gün sonra, ilk oturumda çoğunluk sağlanmazsa 22 gün sonra sandık başına gidecek.
ÖZDEŞ DE ÇARE OLAMADI
PTT 1'inci Lig'de deplasmanda Giresunspor'a 3-1 yenilen Karşıyaka'da kötü gidişe teknik direktör Kemal Özdeş de son veremedi. İlk 6 haftada 1 galibiyet, 2 beraberlik, 3 mağlubiyetle 5 puan toplayan teknik direktör Cüneyt Dumlupınar'ın ardından takımın başına geçen Özdeş, ikinci 6 maçlık periyotta 2 galibiyet, 1 beraberlik, 3 mağlubiyetle 7 puan topladı. Kongre sürecinde takımın başında yer alması beklenen Özdeş'in kaderine göreve gelecek yeni yönetimin karar vermesi öngörülüyor. Bu sezon deplasmanda oynadığı 6 müsabakada 5 yenilgi, 1 beraberlik alan Karşıyaka, Samsunspor ve 1461 Trabzon karşılaşmalarının ardından dün Giresunspor karşısında da öne geçmesine rağmen skoru koruyamadı.