Ozan URAL / İstanbul, () - DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası'ndan birkaç ay önce çıkarılan Oya Baydak'ın DİSK Genel Merkezi önünde başlattığı eyleme destek vermek isteyen Grup Yorum üyelerinden 5 kişi polis tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişiler Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Olay saat 17.00 sıralarında Şişli Abide-i Hürriyet Caddesi üzerinde bulunan DİSK Genel Merkezi önünde meydana geldi. DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası'ndan yaklaşık 5 ay önce çıkarılan Oya Baydak'ın sürdürdüğü eyleme destek vermek isteyen Grup Yorum üyeleri, bir grup gösterici ile birlikte DİSK binasının önünde mini bir konser vermek istedi. Destek eylemi sırasında Çevik Kuvvet polisleri ve TOMA binanın önünde hazır bekletildi. Mini konser sırasında grup ile polis arasında gerginlik yaşandı. Grubun dağılmasını isteyen polise direnen Grup Yorum üyesi 5 kişi gözaltına alınarak Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldü.

Oya Baydak ile diğer eylemciler ise DİSK Genel Merkezi'ne sığınarak, kapılara sandalye ve masalarla barikat kurdular.

Olayın ardından polis ekipleri, DİSK binasının bulunduğu sokakta güvenlik önlemi aldı. Herhangi bir toplanmaya karşı polis ekipleri ve TOMA araçları bina önünde beklemeye başladı.

POLİS EKİPLERİ AYRILINCA BİNADAN ÇIKTILAR

Eylemci grup, polis ekiplerinin bölgeden ayrılmasından sonra binadan dışarı çıktı. Gazetecilere açıklama yapan Oya Baydak, DİSK yönetimine ve polise tepki gösterdi.

Eylemciler ise protestolarını bina önünde slogan atarak ve halay çekerek sürdürdü.