EGE Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkanı Ender Yorgancılar, Türkiye'deki cari açığının sebebini anlatırken faytoncu örneği verdi. Yorgancılar, "Bir Alman işadamı aynı telefonu 4-5 sene kullanırken geçen gün gördüğüm faytoncunun elinde iki tane cep telefonu vardı. İşte cari açığın nedenlerinden biri" dedi.
EBSO'nun Ağustos ayı meclis toplantısın cari açık ilginç bin örnekle tartışıldı. EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Türkiye'deki cari açığın nedeninin cep telefonlarından kaynaklandığını söyledi. Yorgancılar ithalatın büyük kısmını oluşturan cep telefonlarının vatandaşlar tarafından da ilgiyle takip edildiğini ve yeni modeli çıkar çıkmaz hemen sipariş verildiğini belirterek, bunun da cari açığı artırdığını anlattı. Yorgancılar, "Telefon çılgınlığı o boyuta geldi ki geçtiğimiz gün önümden geçen faytoncunun iki tane cep telefonu vardı. Ama bir Alman işadamı aldığı telefonu 4-5 sene kullanıyor. Ondan sonra cari açığı niye düşüremiyoruz diye soruyoruz" dedi. 
"MESLEKİ EĞİTİMDE SÖZ SAHİBİ OLALIM"
EBSO Başkanı Yorgancılar, daha önce dile getirdikleri 'Meslek eğitiminde bizlere de sorulsun' yönündeki açıklamaların İzmir Valisi Mustafa Toprak tarafından da olumlu bulunduğunu söyledi. Her fırsatta nitelikli eleman sıkıntısı ve mesleki eğitimin yetersizliğinden yakındıklarını belirten Yorgancılar, "İzmir'de meslek liselerinde açılacak bölümlerin belirlenmesinde bizlerin de dinlenmesi gerektiğini belirtmiştik. Geçen ayın sonunda Valimiz başkanlığında yaptığımız İl İstihdam Kurulu'nda il genelindeki 118 meslek lisesinde açılacak ve kapanacak bölümler için detaylı bir inceleme ve araştırma yapılması ve bunun sonrasında karar verilmesi talebimiz uygun bulundu. Toplantıda ayrıca Başkan Vekilimiz İbrahim Gökçüoğlu'nun içinde olacağı bir komisyonla gerekli incelemelerin yapılması kararı da çıktı" dedi.

FOTOĞRAFLI