Erzincan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Erzincan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Merkeze bağlı Çağlayan Beldesinde düzenledikleri ortak toplantı ile çiftçilere tarımsal hibe programlarını tanıttı.
Düzenlenen toplantıya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Sabri Karsavul, TKDK Proje Birim Amiri Salih Aydın, TKDK Yerinde Kontrol Uzmanı Ali Levent Yıldırım, Ziraat Mühendisleri Sema Çelik, Melek Albayrak, Muhammet Dumlu, Murat Karan, Mehmet Karlı ve Veteriner Hekim Yunus Koç ile vatandaşlar katıldı.
Toplantıda ilk olarak Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen DAP Projesi çiftçilere anlatıldı. Proje konusunda çiftçileri bilgilendiren Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Sabri Karsavul, DAP Projesinin Doğu Anadolu Bölgesi illerinde bölgesel gelişmişlik farklarının azaltılmasına yönelik olarak büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık işletmelerinin altyapılarının geliştirilmesi, hayvansal üretimde verimlilik ve kalitenin artırılması ve modern hayvancılık yatırımlarının desteklenmesini amaçladığını söyledi. Projenin 2014-2018 yılları arasında uygulanacağını belirten Karsavul, proje ile inşaat giderlerinin %50, canlı hayvan alımlarının %80 oranında hibe olarak desteklendiğini söyledi. Diğer teknik katılımcılar ise projenin işleyişi, başvurular, projenin şartları gibi konularda çiftçileri bilgilendirerek, soruları cevaplandırdı.
Toplantıda daha sonra TKDK temsilcileri tarafından İPARD desteklemeleri konusunda çiftçiler bilgilendirildi. 13. Çağrı dönemine çıktıklarını bildiren Proje Birim Amiri Salih Aydın, çiftçilere IPARD desteklemelerinden en iyi şekilde yararlanmaları çağrısında bulundu.