Kadın ve Demokrasi Derneği Elazığ il temsilcisi avukat Esra Soylu, Cansu Kaya’nın ölümüyle ilgili yaptığı açıklamada kadına şiddeti kınadıklarını, başta kadınlara olmak üzere her türlü şiddetin son bulması temennisinde bulundu.
Muğla’nın Ortaca ilçesinde öldürülen 18 yaşındaki Cansu Kaya ile ilgili Kadın ve Demokrasi Derneği Elazığ il temsilcisi Av. Esra Soylu, açıklama yaptı. Kadına karşı yapılan her türlü şiddeti kınadıklarını belirten Soylu, "Bu tür acı olayların hiç yaşanmamasını temenni ediyorum. Kadınlarımıza yönelik şiddet olayların son bulmasına katkı sağlamak için KADEM tarafından önemli çalışmalar yapılmaktadır. Toplumumuzu derinden etkileyen bu tür eylemlerin son bulması için bir sivil toplum kuruluşu olarak üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz. Tüm gücümüzle kadınımıza yönelik gerçekleşen her şiddet eyleminin karşısında durmaya devam edeceğiz" dedi.
Yasal zeminde gerekli düzenlemelerin yapılması için yeni dönemde de çalışmaya devam edeceklerini kaydeden Soylu, "Meclis Komisyon görüşmelerinde ve Bakanlık nezdinde ki toplantılarda önerilerimizle, çözüme katkı sağlayacağız. Umuyoruz ki kadınımıza yönelik şiddet başta olmak üzere, her türlü şiddet ve istismar son bulsun. KADEM olarak suçluların en ağır şekilde cezalandırmaları için de mücadelenin içinde olacağız. Cansu kardeşimize rahmet, ailesine sabır diliyoruz" diye konuştu.