İSTANBUL, () DÜNYACA ünlü dermatolog ve estetik cerrahlar, Adile Sultan Sarayı’nda düzenlenen toplantıda,  "Akıllı Dolgu" ve "3D Dolgu"yu estetikteki VE yeni trendlerini konuşmak için bir araya geldi.

Almanya'dan Dermatoloji Uzmanı Sabine Zenker, İspanya'dan Dr. Inigo De Felipe Gorate, Fransa'dan Dr. Pierre Nicolao ve Dr. Maria Kattar gibi tanınmış isimler, Ellanse Akıllı Dolgu ve Perfectha 3D Dolgu ile ilgili izlenimlerini ve uygulamalarını Türk doktorlarla paylaştılar. Türkiye'nin yaklaşık 500 estetik cerrah ve dermatoloğunun yer aldığı programda Prof. Dr. Reha Yavuzer, Prof. Dr. Berna Şanlı, Op. Dr. Zafer Atakan, Prof. Dr. Eksal Kargı, Doç. Dr. Erol Koç ve Prof. Dr. Zafer Kurumlu toplantının moderatörlüğünü yaptı.

Toplantıda, son teknoloji dolgulardan, Perfectha 3D Dolgu’yu anlatan Dermatoloji Uzmanı Sabine Zenker, E-brid teknolojisi ile son jenerasyon çapraz bağlı hyaluronik asitten oluşan dolgunun, kolay enjekte edilebilen ve kolay hacim verilebilen özelliğinin ön plana çıktığını söyledi. 3D dolguyu diğer dolgulardan ayıran bir başka özelliğinin de az ürünle daha fazla volüm verilebildiği belirtildi. Kırışıklıklar, cilt nemliliği, doku takviyesi, hacim verme ve dudak konturu düzeltilmesinde etkili olan 3D Dolgu'nun 18 aya kadar etki süresinin olduğunu ve 5 farklı formu olduğunu anlattı.

Ellanse Akıllı Dolgu'yu anlatan Dr. Pierre Nicolao ise, dolgunun ayarlanabilir kalıcılık etkisi ve tamamının biyolojik olarak emilimi gibi benzersiz özellikleri ile eşsiz bir yapıya sahip olduğunu söyledi. Yeni kollajen oluşumunu tetikleyerek biyolojik uyarım gerçekleştirebilen Akıllı Dolgu'nun, cilt altında kollajen üretimi ve güçlü lifting etkisi yaptığını ve cilde aydınlık kazandırdığını anlatan Nicolao, en önemli farkının 4 yıla kadar kalıcılık süresi olduğunu vurguladı.
Kadir Çöpdemir'in sunumuyla renklenen organizasyonda ilerleyen saatlerde çeşitli şovlar ve müzik gösterileri yapıldı.

(FOTOĞRAF)