Tezcan SOLMAZ/DÜZCE, () - HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'ne bağlı Dağlıca bölgesinde PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit olan 16 askerden Piyade Er Cihan Aksarı'nın adı, memleketi Düzce'de bir okula verildi.
Geçen 6 Eylül günü, Dağlıca bölgesinde askeri araçların geçişi sırasında PKK'lı teröristlerce yola döşenen bombayı patlatması sonucu, aralarında Piyade Er Cihan Aksarı'nın da bulunduğu 16 asker şehit oldu. Cihan Aksarı'nın cenazesi, memleketi Düzce'de binlerce kişinin katıldığı cenaze töreninin ardından gözyaşlarıyla toprağa verildi. Şehit askerin adının kentte yaşatılması için çalışma başlatan Düzce Valiliği, Yeni Mahalle Ortaokulu'na Cihan Aksarı'nın adının verilmesini kararlaştırdı. Şehit askerin adının verildiği okulda düzenlenen törene Düzce Valisi Ali Fidan, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Nigar Demircan, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman, şehidin babası Cemal Aksarı ve annesi Müşerref Aksarı ile yakınları katıldı.
Şehidin adının okulda yaşatılacağını belirten Vali Fidan, "Dağlıca’da 16 kardeşimizle birlikte Cihan kardeşimizde şehadete ulaştı. Tabi ki yüreğimiz dağlandı. O gün şehit haberini ilk ben aldım. Ama şehadet makamı en yüce makamlardan birisi ve şehadet mertebesine eriştiler. Bu okula şehidimizin adını verdik. İnşallah bu okulda ismi yaşayacak. Buradan bir sürü vatanperver evladımız mezun olacak. Bu çocuklarımız büyüdükçe yetiştikçe inşallah şehidimizin ruhu şad olacak. Şehidimizin kederli ailesine sabır diliyorum. Ancak kendileriyle gurur duyuyorum. Çünkü vakur bir duruş sergileyerek Anadolu insanının vakur duruşunu gösterdiler. 'ir evladım daha var onu da gerekirse gönderirim. Lazım olursa bende giderim vatan sağ olsun, millet sağ olsun' diyerek gururlu duruşlarını gösterdiler" dedi.
Şehidin babası Cemal Aksarı ise oğlunun adının bir okula verilmesinden gurur duyduğunu ifade ederek şunları söyledi:
"Bugün ağlamayacağım. Vatan millet sağ olsun. Bugün benim en mutlu günüm. Böyle bir okula oğlumun ismini verdiği için devlet büyüklerine teşekkür ediyorum. Benim bu sevincime ortak olduğunuz için hepinize minnettarım. Ben üzülmüyorum, ağlamayacağım, mutluyum. Çünkü Allah-u Teâlâ benden daha çok sevmiş yanına almış. Peygamberimize komşu olmuştur, onun için ben çok mutluyum. Ben ağlamayacağım hiç kimsenin de ağlamasını istemiyorum. Allah rızası için bir dua edin yeter. Bütün devlet büyüklerimden hepsinden Allah razı olsun. Ne gerekiyorsa onu yaptılar. Vatanımız, milletimiz sağolsun."
Okulun içerisine şehit asker için oluşturulan köşeye de Cihan Aksarı'nın fotoğrafı, özgeçmişi ve annesine yazdığı şiir konuldu. Anne Müşerref Aksarı oğlunun fotoğrafına dokunurken gözyaşlarına boğuldu.

FOTOĞRAFLI