Odunpazarı İlçe Müftülüğü tarafından, 2015 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası sebebi ile M. Sami Ramazanoğlu Camii toplantı salonunda bir program gerçekleştirildi.
Programa, Odunpazarı Kaymakamı A. Selim Parlar, İl Müftü Vekili Dilaver Şahin, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Abdullah Acar, İl Müftü yardımcıları, İlçe Müftüsü Burhan Çakır, din görevlileri ve emekli din görevlilerinin katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, Kur’an-ı Kerim okunması ile devam etti. Sonrasında açılış konuşması yapan İlçe Müftüsü Burhan Çakır, Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın hayırla vesile olmasını dileyerek, haftanın ana teması olan "Cami ve Namaz" konusuna vurgu yaptı.
İl Müftü Vekili Dilaver Şahin de konuşmasında, tüm din görevlilerine başarı dileklerinde bulundu.
Ardından ESOGÜ İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Abdullah Acar, Namaz ve Arınma konulu bir konferans verdi. Konuşmasında, namaz ve önemine vurgu yapan Acar, haftanın hayırlara vesile olması dileklerinde bulundu.
Yrd. Doç. Dr. Abdullah Acar’a konuşma sonrası İlçe Müftüsü Burhan Çakır tarafından çiçek ve Hadislerle İslam Ansiklopedisi seti hediye edildi.
Din görevlilerini ve emekli din görevlilerini temsilen yapılan konuşmalar sonrası, başarılı olan görevlilere belgeleri ve Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından 7 ciltlik Hadislerle İslam seti hediye edildi.
Ardından gerçekleşen tasavvuf musikisi konserinde, Odunpazarı İlçe Müftülüğü tasavvuf musikisi korosu tarafından söylenen ilahiler büyük beğeni topladı. Program, misafirlere verilen yemekle sonlandı.