Behçet DALMAZ-Yaşar KAPLAN/ HAKKARİ, () - HAKKARİ'de Belediye çalışanları ve kentteki STK temsilcileri tutuklu Belediye Eş Başkanları Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi'nin serbest bırakılması ve sokağa çıkma yasağının uygulandığı Şırnak'ın Cizre ilçesine destek amaçlı basın açıklaması yaptı.
Hakkari belediyesi ve STK'ların ortak düzenlediği basın açıklaması, Belediye binası önünde yapıldı. Hakkari Belediye Eş Başkan Vekilleri Fatma Yıldız, Nazmi Coşkun, STK Temsilcileri ve Belediye Meclis üyelerinin katıldığı basın açıklaması 5 dakikalık oturma eylemi ile başladı. Oturma eyleminin ardından basın açıklamasının metni Belediye Meclis üyesi Nasrettin Arslan okudu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu suçlayan Arslan, "Ortalık kan gölüne dönüşmüşken Başbakan maç izliyor, Cumhurbaşkanı ise savaşın nedenini sorgulayan yüreği yanık asker yakınlarını 'Karaktersiz' olmakla itham ediyor. Cumhurbaşkanının 400 vekil açıklamasını yayınladığı için AKP danışmanı gazeteciler, bir başka basın kuruluşuna saldırması için çağrılar yapıyorlar ve çağrılar anında karşılık buluyor. Anlaşılan artık yüzde 50'yi zor tutuyoruz gibi bir dertleri yok. Aksine 'ne duruyorsunuz, haydi sokağa' diyorlar. Bu ırkçı güruh insanların yaşamlarına, evlerine , işyerlerine , demokratik siyaset yürüten parti binalarına, yolcu otobüslerine saldırmakta ve halkların birlikte yaşam iradesine zarar vermektedir. Asli görevi insan yaşamını korumak olan güvenlik güçleri bu olaylara sessiz kalmakta, çoğu yerde olaylar güvenlik güçlerinin gözetiminde yapılmaktadır" dedi. 
Cizre'de yaşanan olaylara da değinen Arslan, "Cizre'de biri 35 günlük bebek, biri 12 yaşındaki kız çocuğu olmak üzere 20 cenaze 40 derece sıcaklıkta evlerde, camilerde bekletiliyor. Ne hükümetten, ne de medyasından tek bir satırlık açıklama yapılmıyor. 1990'larda Lice'de olduğu gibi şuan Cizre'de Bakanlar, Genel Başkan ve Milletvekilleri girememekte, insanların en temel ihtiyaçlarının karşılanmasına izin verilmemektedir. Artık yeter daha fazla tabut taşımak istemiyoruz. Çocuklarımız ölmesin, eller tetikten çekilsin ve silahlar sussun" dedi.

FOTOĞRAFLI