Bingöl-Muş karayolunda silahsız askerleri taşıyan konvoya bölücü terör örgütü tarafından yapılan saldırıda yaralanan ve ‘Gazi’ unvanı alan Piyade Onbaşı Mümin Sarıcan’a Devlet Övünç Madalyası, Van Valisi İbrahim Taşyapan tarafından takdim edildi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ev sahipliğinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılan kabul töreniyle eş zamanlı olarak 55 ilde düzenlenen törenlerde, Devlet Övünç Madalyaları sahiplerini buldu. 18 Eylül 2012 yalındaki saldırıda yaralanan ve sonra Van’a memur olarak atanan Sarıcan, ilgili bakanın teklifi, Bakanlar Kurulu’nun onayı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tevcihi ile Devlet Övünç Madalyası’na layık görüldü. Sarıcan’ın madalyasını valilikte düzenlenen törenle takdim eden Vali İbrahim Taşyapan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılan törenle eş zamanlı, Van’ın da aralarında bulunduğu 55 ilde tören düzenlendiğini hatırlattı. Madalyaya layık görülen Sarıcan’ın Bingöl’deki saldırıda yaralandığını hatırlatan Vali Taşyapan, "Devlet Övünç Madalyası’na layık görülen gaziler ve şehitlerimiz için Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde tören yapılıyor. O törene katılamayanların madalyaları da illerimizde valiliklerimiz tarafından hak sahiplerine verilecek. Biz de bu vesile ile bu töreni tertip etmiş bulunuyoruz. 2012 yılında Bingöl ilimizde gazi olan Mümin Sarıcan arkadaşımız, memur olarak ilimizde görev yapıyor. Biz de madalyasını kendisine takdim edeceğiz. Devlet Övünç Madalyası ve beraatı Cumhurbaşkanımız tarafından gönderildi. Bu madalyayı, gösterdiği kahramanlıktan dolayı kardeşimize arz ediyorum. Kendisine sağlık ve sıhhat diliyorum. İnşallah ömür boyu hem kendisi, hem ailesi ve hem de çocukları için bir övünç kaynağı olacaktır. Ben tekrar kendisini tebrik ediyorum" diye konuştu.
Devlet Övünç Madalyasına layık görüldüğü için mutlu olduğunu anlatan Gazi Sarıcan ise, saldırıda yaralandığını, ancak vatana artık memur olarak hizmet vermeye devam ettiğini söyledi.
Konuşmaların ardından Sarıcan’ı tebrik ederek madalya ve beraatını takdim eden Vali İbrahim Taşyapan, hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından davetlileri uğurladı.
Törene İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, İl Jandarma Komutanı Yüksel Oğuz, Jandarma Asayiş Komutanlığı Kurmay Başkanı Kurmay Albay Murat Temiz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zeynel Abidin Koç, Van Şehit Aileleri ve Gaziler Yardımlaşma Derneği Başkanı Ahmet Baki, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Van Şube Başkanı Cafer Oğur ile Van Geçici Koy Korucuları ve Korucu Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ayhan Kahraman katıldı.