Özgür ALTUNCU-Taner YENER-Özgür ARSLAN/İSTANBUL, ()- Birinin cenazesi cemevinden, diğerinin cenazesi ise camideki namazdan sonra kaldırılan Hatice Ezgi Sadet ve Polen Ünlü, ailelerinin verdiği kararla Ihlamurkuyu Mezarlığı'nda yan yana gömüldü. Polen'in mezarına ilk toprağı Ezgi'nin babası attı.

Suruç'taki terör saldırısında yaşamlarını yitiren iki yakın arkadaş Hatice Ezgi Sadet ve Polen Ünlü ailelerinin aldığı kararla yan yana defnedildi. Hatice Ezgi Sadet Ümraniye Cemevi'nde öğlen düzenlenen törenin ardından Ihlamurkuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi. Polen Ünlü için de Çekmeköy Ensar Camisi'nde ikindi namazının ardından cenaze namazı kılındı. Polen cenazesi de akşam saatlerinde kadınların omuzlarında Ihlamurkuyu mezarlığına getirildi.

İLK TOPRAĞI EZGİ'NİN BABASI ATTI

Öğle saatlerinde defnedilen Hatice Ezgi Sadet'in mezarı çiçeklerle ve fotograflarla süslendi. Polen'in cenazesi getirildiğinde Sadet ailesi de ordaydı. Polen'in mezarına ilk toprağı Ezgi'nin babası Ali Sadet attı. Polen'in babası Şemsi Ünlü hiç hareket edemedi. Mezarın başında uzun uzun boşluğa baktı. Yine güçlükle ayakta duran acılı anne Şennur Ünlü de yanındakilerin yardımıyla güçlükle mezarın başına geldi. "Güneş yüzlüm" dediği kızının mezarına ilk suyu o döktü. Ezgi ve Polen'in mezarlarının başında arkadaşları kısa bir anma töreni düzenledi.

FOTOĞRAFLI