GÜMÜŞHANE (AA) - Türkiye Dağcılık Federasyonu, Zigana Dağı'nda 6 yıl önce yaşanan çığda hayatını kaybeden 10 dağcı anısına "Kış Temel Eğitim Kampı" yapacak.

Federasyon Başkanı Alaattin Karaca,  AA muhabirine yaptığı açıklamada, dağda çığ altında kalarak ölen dağcılar için her yıl anma töreni düzenlediklerini söyledi.

Törenin bu yıl 25 Ocak'ta Gümüşhane'de Hükümet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasıyla başlayacağını belirten Karaca, "Buradaki törenin ardından sporcularımızla Zigana Dağı'na hareket edeceğiz ve burada kamp kuracağız" dedi.

Karaca, kampa katılacak kişilerin, Gümüşhane Valiliğince çığın yaşandığı alana yapılan anıtın önünde yapılacak törende de bulunacağı bilgisini verdi.

Valiliğin töreninin ardından "Kış Temel Eğitim Kampı"nı başlatacaklarını dile getiren Karaca, şöyle konuştu:

"Kampı Zigana Dağı'nda gerçekleştirmemizin sebebi, çığ altında kalan 10 dağcımıza vefa borcumuzu ödemektir. Gümüşhane Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğünün de katkılarıyla gerçekleştirilecek kampımız, katılımcılara kış temel eğitimi verilmesiyle başlayacak. Federasyonumuzun yaz eğitim kampına katılıp başarılı olan sporculara, bu kampta karda yürüme ve kamp kurma teknikleri hakkında bilgi verilecek. Ayrıca karda hayatı idame ettirme, tırmanma, kazma kullanma ve iz açma teknikleri gibi konular da anlatılacak. 81 ilden 140 dağcının katılacağı kampımız 7 gün sürecek."

Gümüşhane'nin Torul ilçesinde, Zigana Dağı'nda, 25 Ocak 2009'da yürüyüşe çıkan Trabzon Tenis Dağcılık Kayak İhtisas Kulübü (TEDAK) üyesi 17 kişi, çığ altında kalmıştı. Olayda, Burçak Sevim, Davut Akdeniz, Erhan Terzi, Özlem Timurcuoğlu, Hüseyin Karaosmanoğlu, Gülhanım Piyale, Yasemin Aktaş, Hasan Ali İsaoğlu, Dursun İnan ve Hüsniye Sarıbıyık hayatını kaybetmişti.