Murat ÇAĞLAR / VAN,()-VAN Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal kampüs alanı içindeki rektörlük konutunda oluşturduğu bahçede kendi sebze ve meyvesini yetiştiriyor. Rektör Battal, eşiyle birlikte her gün düzenli olarak sulayıp baktığı bahçeden yaklaşık 10 çeşit sebze ve meyve elde ediyor.
YYÜ'ye iki dönemdir dönemdir rektörlük yapan Prof. Dr. Peyami Battal rektörlük konutunda oluşturduğu bahçede eşiyle birlikte organik sebze ve meyve yetiştiriyor. Her gün düzenli olarak çapalayıp suladığı bahçeden domates, biber, patlıcan, kabak, salatalık, maydanoz, soğan, çilek, nane, dereotu gibi ürünleri elde ediyor. Aynı zamanda bahçeye ektiği meyve ağaçlarından da ilerde meyve alınmasını planlıyor. Çocukluğundan bu yana bahçe işleriyle uğraştığını söyleyen YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal hafta sonları vakit buldukça eşiyle birlikte bahçenin bakımını yaptığını belirtti. Evin sebze ihtiyacının bir kısmını buradan karşıladıklarını anlatan Rektör Battal şöyle konuştu:
"Yüzüncü Yıl Üniversitesi olarak hobi bahçeciliği çalışmalarımız da çok üst düzeyde devam ediyor. Bütün öğretim elemanları, idari personelimizden herkese belli imkanlar sağlamak suretiyle kendi sebze ve meyvelerinin bir kısmını yetiştirebilecek duruma geldik. Bende eşimle birlikte oluşturduğumuz bahçede soğan, maydanoz, semizotu, biber, patlıcan, domates, salatalık, ayçiçeği, mısır yetiştiriyoruz. Verim çok güzel dediğim gibi küçük bir alanda bir evin ihtiyacını çok fazlasını elde ediyorsun ve komşulara dağıtıyorsun. Bahçeyi eşimle birlikte hafta sonları ve haftaiçi mesai saatlerinden sonra bakımını yapıyoruz"

FOTOĞRAFLI