Ülke genelinde dershanelerin kapanması ve oluşan açığın okullarda özel kurslarla doldurulmaya çalışılması bazı öğretmenlerin iştahını kabarttı. Aydın’da pek çok öğretmen okulda devletin sunduğu imkanlarla öğretemedikleri çocukları, kendi evlerinde saati 120 TL’ye para alarak öğretmeye başladı. Olayla ilgili Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre’ye ihbarda bulunmalarına rağmen çözüm bulamadıklarını belirten veliler sıkıntının her geçen gün arttığını belirttiler.
Aydın’da liselerde öğretmenlik yapan pek çok öğretmen devletin okulunda öğretmenlik yapmasına rağmen okuldan sonra evlerinde çalışmaya başladı. Yasak olmasına rağmen hem kayıt dışı çalışan hem de okul kurslarında değil de evlerinde para karşılığı kurs veren öğretmenlerin bu davranışının etik olmadığı belirtildi.
Aydın Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, 657 Sayılı yasaya göre çalışan devlet memuru öğretmenlerin özel kurs veremeyeceğini belirterek bu konudaki ihbarların da denetleyip incelediğini belirtti.
Özellikle Aydın’da özel ders ve özel kurslar bir sektör haline gelirken birçok öğretmenin ikamet olarak gösterdikleri villalarda kayıt dışı dershanecilik faaliyetlerini sürdürdüğü öğrenildi.