Ömer PINAR/ ŞANLIURFA, () - ŞANLIURFA'da 70 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu Urfa Barış İnsiyatifi, yayınladıkları ortak bildiriyle son günlerde yaşanan terör olaylarının sona ermesi çağrısında bulundu.
Urfa Barış İnsiyatifi, Şair Nabi Kültür Merkezi'nde düzenledikleri basın açıklamasıyla son günlerde yaşanan terör olaylarının sona ermesi için ortak bildiri yayınladı. Bildiride son günlerde yaşanan terör olaylarının son bulması için siyasilerin harekete geçilmesi istendi. Hazırlanan bildiriyi okuyan Kadri Konak, şunları söyledi: "2013 yılından beri devam eden çatışmasızlık süreci Suruç’ta 33 canımıza mal olan ve ardından Ceylanpınar’da iki güvenlik personelimizin yaşamını yitirmesi ile başlayan çatışma sürecinden biz STK’lar olarak büyük bir kaygı ve endişe duymaktayız. Biz STK’lar savaş ortamlarının toplumda ayrışmayı, kin ve nefret tohumlarının yeşermesine sebep olduğunun bilincinde olarak bu ateşe bir kova su dökmek istiyoruz. Buradan tüm siyasilere sesleniyoruz. Barış için oy kaygısı taşımadan elinizi, gövdenizi taşın altına koyun. Ellerin tetikten çekilmesine gayret gösterin. Unutmayın ki barış için mücadele verenler toplumda hep saygıyla anıldıkları gibi çatışmaya sebep olanlarda hep lanetle anılacaktır."
BORA BAŞKANI: HERKESİME ÇAĞRIDA BULUNUYORUZ
Şanlıurfa Baro Başkanı Hikmet Delebe, ellerin tetikten çekilmesi için her kesime çağrıda bulunduklarını ifade ederek, şöyle konuştu: "STK temsilcileri ile son dönemde meydana gelen şiddet olaylarını masaya yatırdık. Şiddet olaylarının ortadan kalkması, silahların susması ve ellerin tetikten çekilmesi için STK’lar başta hükümet çevresi olmak üzere bütün STK ve unsurlara çağrıda bulundu. Şiddetle bir ülke bir yere vardırılamaz ve şiddet hiçbir zaman çözüm değildir. Barışarak, anlatarak ve anlaşarak ancak müzakere ederek, ancak sorunlar çözülebilir. Urfa malum son günlerde özellikle bu şiddet olayları ile gündeme geldi. Şanlıurfa Barosu ve STK’lar olarak süreci yakından takip ediyoruz. Urfa’nın böyle şiddet olayları ile özdeşleşmesi ve ülke gündeminde bu şekilde yer alması Urfa’nın imajını ciddi anlamda zedeliyor. Esnaftan tutun da küçük sanayi ye kadar ve turizm sektörüne kadar Urfa topyekun olarak bu son olaylardan ciddi anlamda zarar görüyor. Umudumuz ve temennimiz odur ki yaptığımız çağrı yerini bulur ve eller tetikten çekilir. Özelde Urfa ve genelde bütün Türkiye ve Ortadoğu barışa ve huzura kavuşur. Burada özellikle her çevreden her siyasi görüşten STK bir araya geldi. Her çevreye talebimiz oluyor ve kesinlikle bir ayrım söz konusu değildir. Siyasi iktidardan tutun da HDP’ye kadar, Kandil’den tutun da KCK’ya ve İmralı’ya kadar bütün unsurlara, kesimlere, bütün güçlere ve taraflara çağrıda bulunuyoruz umarız temennimiz çağrımız yerini bulur."

FOTOĞRAFLI