Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ana soruşturması kapsamında, Ankara merkezli 10 ilde operasyon başlatıldı. "Tepe yönetimine" yönelik olduğu öğrenilen operasyon kapsamında Ekrem Dumanlı, Akın İpek ve Hidayet Karaca'nın da arasında bulunduğu 65 kişi hakkında gözaltı kararı var.

OPERASYON ERKEN SAATLERDE BAŞLADI

Alınan bilgiye göre, soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosunda görevli cumhuriyet savcısının talimatıyla, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri sabah erken saatlerde İstanbul, Ankara ve Şanlıurfa'nın da arasında bulunduğu 10 ilde operasyon düzenledi.

HEDEFTE "TEPE YÖNETİM" VAR

Operasyonun, savcılığın 'tepe yönetim' olarak tanımladığı kişilere yönelik olduğu ve 65 kişi hakkında gözaltı kararı olduğu öğrenildi. Operasyon kapsamında Ekrem Dumanlı, Akın İpek ve Hidayet Karacaa'nın da arasında bulunduğu 65 kişi hakkında gözaltı kararı olduğu, şüphelilerden 43'ünün yurtdışında bulunduğu öğrenildi.

AK PARTİ ESKİ MİLLETVEKİLİ GÖZALTINDA

AK Parti İzmir eski milletvekili İlhan İşbilen, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Sabah saatlerinde gözaltına alınan İşbilen, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. İşbilen gazetecilerin "Neden gözaltına alındınız" sorusuna "Klasik sorular bunlar. Biraz başka soru sorun" yanıtını verdi. İşbilen, sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü.

GÜLEN'İN DOKTORU KAÇTI

Polis, operasyon kapsamında bir dönem Fethullah Gülen'in doktorluğunu yapan Kudret Ünal'ı da gözaltına almak için Beylikdüzü'ndeki iş yerine gitti. Kapıyı çalan polis, açan olmayınca çevrede bir süre araştırma yaptıktan sonra olay yerinden ayrıldı.

ÇORLU'DA 5 KİŞİ TUTUKLANDI

Öte yandan Çorlu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ / PDY) soruşturması kapsamında mahkemeye sevk edilen sanıklardan 5'i tutuklanırken, 7'si ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.