Bitlis Valiliği’nin organizasyonuyla İstanbul’a giden Ahlat ilçesindeki mahalle muhtarları ve belediye meclis üyelerinin gezisi sona erdi.
Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu ve Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban’ın önderliğinde sürdürülen 4 günlük İstanbul gezisi, mahalle muhtarları ve belediye meclis üyelerinin Florya Tesisleri ve İstanbul Akvaryum gezisinin ardından sona erdi. Mahalle muhtarları ile belediye meclis üyeleri İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait Florya Tesisleri’nde sabah kahvaltısı yaptı. Ardından tesisleri gezerek doğal güzellikler eşliğinde yürüyüş yapan Ahlat heyeti, denize sıfır tesisin güzelliklerinden ve peyzaj çalışmalarından çok etkilendiklerini belirterek; “Burası güzel ve huzurlu bir ortam. Kendimizi evimizde gibi hissettik. İstanbulluların yanı sıra İstanbul dışından gelenler içinde huzurlu bir yer. Doğayla bütünleşen, özel bir açık hava mekanı olan havuzlu bahçe; yeşilin, deniz manzarası ile bütünleştiği eşsiz görselliğiyle ön plana çıkan güzel bir mekan” şeklinde ifade ettiler.
Daha sonra İstanbul Akvaryuma giden Ahlat ekibi, dünyanın en büyük tematik akvaryumunu gezdi. Rehber eşliğinde akvaryumu gezen Ahlat ekibine akvaryum ile ilgili teknik bilgiler aktarıldı. Akvaryum hakkında kısa bir bilgi veren rehberler, İstanbul Akvaryumun her anlamda uluslararası standartlarda ve alanında uzman kişiler tarafından yönetildiğini belirterek, “”Burası dünyanın en büyük tematik akvaryumudur. İstanbul Akvaryum’da bulunan tüm canlılar, doğal ortamlarına en yakın koşullarda yaşamlarını sürdürmektedirler. Dünya denizlerinde yaşayan balık türlerinin içinde bulunduğu, kendi türündeki akvaryumlarla kıyaslandığında gezi güzergahı, temalandırma, interaktiflik, yağmur ormanı ve yeni nesil teknolojisiyle dünyanın en yenisi. İstanbul Akvaryum hacmiyle içerisinde barındırdığı canlı çeşidiyle gezi güzergahlarındaki aktiviteleriyle dünya çapındaki tüm akvaryumlar içerisinde önemli bir konuma sahiptir” şeklinde konuştular.
Yapılan organizasyonla birlikte Ahlatlılar 4 günlük gezi programından mutlu ayrıldı. Düzenlenen programa Ahlat İlçe Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, Valilik Özel Kalem Müdürü Kamuran Arvas, İl Genel Meclis Üyesi Erhan Akarsu, Ziraat Odası Başkanı Necat Demirden, Ahlatlı mahalle muhtarları ile belediye meclis üyeleri katıldı.