Özkan ARSLAN-Enver ALAS / İstanbul,() BOĞAZİÇİ Üniversitesi Mühendislik Kulübü’nün, bu yıl yeni kategoriler ekleyerek verdiği ‘Boğaziçi İş Dünyası Ödülleri’ düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Boğaziçili öğrencilerin 'Yılın İş Kadını' ödülüne layık gördüğü Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Begümhan Doğan Faralyalı, ödül töreninde yaptığı konuşmada öğrencilere seslenerek, “Hayallerinizin kaynağı anneniz, babanız, öğretmeniniz, komşunuz olmasın. Hayallerinizin kaynağı kendiniz olun. İçinizdeki tohumu bulun, onu ekin ve yeşertin” dedi. Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Kulübü’nün her sene 'Yılın İş Adamı' ve 'İş Kadını' dallarında verdiği ‘Boğaziçi İş Dünyası Ödülleri’ne yeni kategoriler eklendi. “Management Study with Executives” (MSE) iş dünyası, yöneticilik ve liderlik konferansı dahilinde kulübün üyeleri ve mezunları arasındaki anketler sonucu belirlenen sonuçlara göre bu yıl, 'Yılın İş Kadını' Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Begümhan Doğan Faralyalı, 'Yılın İş Adamı' Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, 'Yılın Sanayi Şirketi' TÜPRAŞ seçilirken, iş kadını Demet Sabancı Çetindoğan, Gedik Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Gedik ve Acıbadem Sağlık Grubu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar da 'Hayat Boyu Başarı' ödülüne layık görüldü.

“HAYALLERİNİZİN KAYNAĞI KENDİNİZ OLUN”

Üniversitenin Uçaksavar Yerleşkesi Garanti Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle, ödüller sahiplerine verildi. Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Begümhan Doğan Faralyalı’ya ödülünü Prof. Dr. Salih Tuğ takdim etti. Ödülünü aldıktan sonra bir teşekkür konuşması yapan Begümhan Doğan Faralyalı, “Bu ödül beni hem çok mutlu etti, hem de onurlandırdı. Ben 1995 yılında üniversiteye başladım, yani bundan tam 20 yıl önce. Buraya gelirken düşündüm, ‘acaba bugün bilip de keşke o gün bilsem’ dediğim ne vardı diye. İki şey geldi aklıma. Bunları sizinle paylaşmak istiyorum. Birincisi kendini tanımanın, kendini keşfetmenin ve bilmenin önemi. Biliyorsunuz akıntıya karşı kürek çekmek çok zor bir şey. Ben hayatta da kendini bilmeden yaşamaya çalışmanın çok zor bir mücadele olduğunu düşünüyorum. Onun için kendinizi tanımaya, ne yaparken kendinizi iyi hissediyorsunuz, ne size enerji veriyor, ne sizden enerji alıyor bunun bilinciyle, farkındalığıyla yaşamanızı öneriyorum. Hayallerinizin kaynağı anneniz, babanız, öğretmeniniz, komşunuz olmasın. Hayallerinizin kaynağı kendiniz olun. İçinizdeki tohumu bulun, onu ekin ve yeşertin. İkincisi de hayatta, sizin bu yaşam mücadelesinde mentorunuz olacak, yoldaşınız olacak, sizi gerçekten dinleyecek ve sizi sizden yönlendirecek mentorlar bulun. Bu ikisi de çok önemli” diye konuştu.

“ÜLKEMİZİN SİZİN GİBİ BAŞARILI GENÇLERE ÇOK İHTİYACI VAR”

Yılın İş Adamı ödülüne layık görülen Murat Ülker geceye katılmazken, ödülünü Ülker adına Senem Erdil aldı. Geceye son anda katılarak ödülünü alan Demet Sabancı Çetindoğan da, “Ülkemizin sizin gibi başarılı gençlere çok ihtiyacı var. Her zaman da olacaktır. Sizlerle gurur duyuyorum” dedi. Ödül töreni sonrası ödül alanlar sahneye çıkarak toplu fotoğraf çektirdi.



14 FARKLI ÖDÜL DAĞITILDI

Bu yıl eklenen yeni kategorilerle gecede toplam 14 ödül dağıtıldı. Ödüllerin tamamı şunlar:

Yılın İş Kadını: Begümhan DOĞAN FARALYALI

Yılın İş Adamı: Murat ÜLKER

Yılın Girişimci: Baybars ALTUNTAŞ

Hayat Boyu Başarı Özel Ödülü: Hülya GEDİK

Hayat Boyu Başarı Ödülü: Mehmet Ali AYDINLAR

Hayat Boyu Başarı Ödülü: Demet Sabancı Çetindoğan

Yılın Sanayi Şirketi: TÜPRAŞ

Yılın Teknoloji Şirketi: TURKCELL

Yılın Yatırımı: OYAK HOLDİNG

Yılın GYO Şirketi: EMAAR Turkey

Yılın Markası: Ülker

Yılın Global Markası: Koleksiyon Mobilya

Yılın En Yenilikçi Şirketi: Boyner Holding 

Toplumsal Katkı Ödülü: E.C.A/ Gaye AKÇEN(Yönetim Kurulu Başkanı)

(FOTOĞRAFLI)