SÜPER Lig ekiplerinden Kasımpaşa yeni teknik direktörü Rıza Çalımbay, geçen yılki kadrolarından çok sayıda oyuncuyu kaybettiklerini belirterek, hedefleri olan ilk 10 arasında girmek için stoper, sol bek, orta saha, iki kanat ve iyi bir forvet almaları gerektiğini belirtti. Çalımbay, transfer çalışmalarına devam ettiklerini, şu anda en önemli düşüncesinin gerekli transferleri yaparak hedefledikleri yere gelmek olduğunu da ifade etti.
Süper Lig ekiplerinden Kasımpaşa yeni sezon hazırlıklarının ilk etabını, teknik direktör Rıza Çalımbay yönetiminde Nevşehir'in Avanos ilçesinde sürdüyor. Avanos ilçesindeki kamp yaptıkları otelin futbol sahasında gerçekleştirilen antrenman koşu ve ısınma hareketleriyle başladı. Sonrasında pas çalışmaları yapan oyuncular antenmanı çift kale maç yaparak tamamlandı.  Kaleciler Andreas Isaksson, Yusuf Mersin ve Oto Goshadze ise kaleci antrenörü Mustafa Cengiz Birgen nezaretinde ile ayrı olarak çalıştı.
Antrenman öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan teknik direktör Rıza Çalımbay, daha önce Çaykur Rizespor’ı çalıştırırken geldiği Nevşehir’de saha ve hava şartlarının güzel olduğunu, şu anda ise daha da güzelleşmiş bulduğunu belirterek, bu durumun çok güzel çalışma ortamı sağladığını ifade etti.
Geçen yılki kadrolarından çok sayıda oyuncunun gittiğini hatırlatan Çalımbay, yepyeni bir takım gibi olacaklarını, hedeflerini ise ilk 10 içerisinde yer almak olarak belirlediklerini söyledi. Hedeflerini gerçekleştirmek için çok transfer yapmaları gerektiğini söyleyen Çalımbay, şu anda en önemli düşüncesinin gerekli transferleri yaparak hedefledikleri yere gelmek olduğunu kaydetti.
Şu ana kadar dört transfer gerçekleştirdiklerini belirten başarılı çalıştırıcı" Gençlerbirliği’nden kaleci Ramazan, Gaziantep’ten Eray, Galatasaray’dan Aydın ve Kayserispor’dan Abdullah'ı aldık. Netleşenler bunlar ama bunlarla bitmiyor. Kadromuza özellikle sonuca gidebilecek kalitede yabancı arkadaşlarımızı katmamız gerekiyor. Transferde en önemli eksiğimiz olan stoper almamız gerekiyor. Bunun yanında sol bek, orta saha, iki kanat ve iyi bir forvet almamız gerekiyor" dedi.
Fazla sayıda yabancı oyuncuyu sadece büyük takımların alabileceğini düşündüğünü de söyleyen Çalımbay "Diğer takımlar sekizi geçemeyecektir. Çünkü sekizden sonra takımlar için külfet. Türk futbolu adına da korkacak bir durum yoktur. Önemli olan herkesin kendine güvenip rekabete girmesidir. Burada altyapıya çok önem vermek gerekiyor. Arda, altyapıdan yetişerek Barcelona’ya kadar gidebiliyor. Diğerleri de gidebilir. Bunun içinde genç arkadaşların önünü açmamız gerekir. Yeni Ardaların çıkması için yöneticilerin altyapıya önem vermeleri gerekir. Bu yapılmazsa çok sayıda yetenekli genç kaybolup gider. Çoğu kulüp altyapı ile ilgili bir çalışma yapmıyor. Yaparlarsa çok iyi oyuncular çıkar" diye konuştu.
Fikstürün bütün takımlar için hayırlı olmasını dileyen Rıza Çalımbay "Kimin çıktığı çok önemli değil, biri çıkacaktı. İlk maçın sahamızda olması iyi olurdu ama deplasmanda olması da sorun değil. Kendi takımımızı iyi kurmamız gerekiyor. Tabiki, deplasmandan puan veya puanlarla dönersek iyi olacak" dedi.
Takımların mutlaka transfer yapmaları gerektiğini vurgulayan Rıza Çalımbay " Taraftarlar takımlarda yeni yüzler görmek ister. Ama istikrarlı gitmek için altyapıya önem vermek gerek. Alttan gelen gençleri eldeki kadroyla birleştirilince sorun kalmaz. Transfer yapılmalı ancak uçuk transferler yapılmaması gerekir. 14 yabancı olur diye kimse almak zorunda değildir" şeklinde konuştu.
Fenerbahçe'nin anlaştığı Nani, Van Persie gibi oyuncuların kariyerlerinin mükemmel olduğunu da vurgulayan Rıza Çalımbay "Fenerbahçe geçen yıl sadece Diego’yu aldı, başka transfer yapmadı. Avrupa Kupalarına geçen yıl gitmiyordu ama bu yıl gittiği için böyle transferler yapıyor. Fenerbahçe’den beklenen bir durumdur. Her yıl önemli transferler yapan bir takımdı. Yıllar sonra katılacakları Avrupa Kupasında başarılı olmak için önemli isimleri aldılar. Hepsi de kariyerli oyunculardır" dedi.

FOTOĞRAF