Meteoroloji Kastamonu İl Müdürlüğü, kuvvetli yağış ve fırtına nedeniyle Kastamonu ve Sinop illerinde yaşayan vatandaşları, dikkatli olmaları konusunda uyardı.
Meteoroloji Kastamonu İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, bugün öğleden sonra Kastamonu ve Sinop çevrelerinden başlayarak yarın tüm bölgeye yayılacak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların bugün gece ve yarın öğle saatlerine kadar Kastamonu ve Sinop kıyı kesimlerinde etkili olacağı belirtildi. Açıklamada, yağışların Kastamonu’nun Çatalzeytin, Bozkurt ve Abana ilçeleri ile Sinop’un Türkeli ve Ayancık ilçelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olmasının beklendiği kaydedildi. Yağışlarda, metrekareye 50-100 kilogram arasında yağmur düşmesi bekleniyor.
Ayrıca Meteoroloji Müdürlüğü, yağışların Cuma gününe kadar aralıklarla devam edeceğini ve Çatalzeytin, Abana, Bozkurt, Türkeli ile Ayancık’ta kuvvetli rüzgar ve şiddetli yağışlarla birlikte hava sıcaklığının gündüzleri en düşük 6 derece, en yüksek ise 18 derece olmasının tahmin edildiğini söyledi.
Meteoroloji Müdürlüğü, bu ilçelerde ikamet eden vatandaşların, olası sel, dolu, yıldırım, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi doğal afetlere karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.
Öte yandan, yağışların Pazar gününden itibaren tekrar Kastamonu’da etkili olması tahmin ediliyor.