Özelleştirme Yüksek Kurulu'nun (ÖYK) 12 Eylül 2003 tarihli kararıyla Milli Piyango İdaresi'ne ait şans oyunlarının özelleştirilmesi için işlemler başlamış ve bu kapsamda ilk ihale 7 Mayıs 2009'da yapılmış ancak teklif sahiplerinin açık artırmada fiyatı yükseltmemeleri sonucunda ihale iptal edilmişti.

Şans oyunlarının lisans verilerek özelleştirilmesi için ikinci ihale, 15 Temmuz 2014'te gerçekleştirilmiş ve en yüksek teklif, 2 milyar 755 milyon dolar+KDV ile Net Şans-Hitay Ortak Girişim Grubu'ndan (OGG) gelmişti.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'ndan (ÖİB), Net Şans-Hitay OGG'yi lisans sözleşmesi imzalamak için davet etmiş, söz konusu ortak girişim grubunun talebi üzerine verilen süre, 26 Şubat 2015'ten 15 Nisan 2015'e uzatılmıştı.

Net Şans-Hitay OGG'nin bu sürede yükümlülüklerini yerine getirmemesi üzerine ÖİB, 2 milyar 750 milyon dolarla en yüksek ikinci teklifi veren ERG-Ahlatcı OGG'ye lisans sözleşmesinin imzalanması için 22 Nisan 2015'te davet yazısı göndererek süreci devam ettirmişti.

ÖİB'den istediği süre 10 Aralık'ta dolacak olan ERG-Ahlatcı OGG, bu tarihe kadar adım atmazsa, özelleştirme sürecinde başa dönülecek ve yeniden ihaleye çıkılacak. Özelleştirme, karşılığı nakit olmak üzere, şans oyunlarını planlama, tertip etme ve çekiliş düzenleme hakkı Milli Piyango İdaresine ait "Piyango", "Hemen Kazan", "On Numara", "Şans Topu", "Sayısal Loto" ve Süper Loto" ile ilgili mevzuat çerçevesinde izin verilebilecek benzer şans oyunları lisansının topluca devrini içeriyor.