Bartın’ın Kurucalişe İlçesi ve Tekkeönü Köyü ile Amasra İlçesi’ne bağlı Göçgündemirci Köyü’nde etkili olan sağanak yağmur nedeniyle dereler taştı. Bu yerleşim birimlerindeki ev ve işyerlerini su bastı, yollar ulaşıma kapandı, araçlar denize sürüklendi. 


BURASI BARTIN​


BAŞKAN: KİMSE EVİNDEN ÇIKAMIYOR!..
Kurucaşile Belediye Başkanı Mehmet Zihni Sayın, "Kent merkezinde dükkanlar sular altında kaldı. Otomobil ve araçlar denize sürüklendi. İlçemize bağlı Tekkeönü Köyü’nde derenin taşması nedeniyle sel suları 1 metre kadar yükseldi. Kimse evinden çıkamıyor" dedi.


BURASI KASTAMONU​

EVLER VE İŞYERLERİ SULAR ALTINDA
Kastamonu'nun Cide İlçesi'nde akşam saatlerinde aniden bastıran yağış sele döndü. İlçede bir çok işyeri ve evi su bastı. Sel suları nedeniyle evleri ve işyerlerini su basan vatandaşlar çareyi suları boşaltmaya çalıştı. İlçedeki dereler taşarken belediyeden vatandaşlara hoparlörden sel uyarısı yapılmaya devam etti. İlçe köylerinin bir çoğuna ise elektrik verilemedi. Öte yandan ilçe merkezinde de su boşaltma çalışmaları sürüyor.


BURASI ZONGULDAK

Zonguldak’ta ise akşam saatlerinde aniden bastıran sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Baruthane Sokak üzerinde bulunan köprüyü sel alınca yaklaşık 40 hane mahsur kaldı. Olay akşam saatlerinde Çaydamar Mahallesi Baruthane Sokak üzerinde meydana geldi. İddialara göre bir süre önce yapılan köprü sağanak yağış nedeniyle sele teslim oldu. Köprüyü aşan sel suları sanayi sitesinin de bulunduğu ana yol üzerinden dereyle buluştu.