İstanbul,() - DARÜŞŞAFAKA Doğuş, pivot Furkan Aldemir'le 4 yıllık anlaşma imzaladı. Geçen yılı NBA takımlarından Philadelphia 76'ers'ta tamamlayan Furkan Aldemir bu sezon öncesi serbest kalmıştı. Bunun üzerine Furkan Aldemir'e teklif sunan Darüşşafaka Doğuş bugün itibariyle görüşmelerin sonuçlandığını ve oyuncuyla 2018-19 sezonu sonuna kadar sözleşme imzalandığını duyurdu.



Aldemir yarın Darüşşafaka Doğuş'un Akın Çorap Yeşilgiresun Belediye ile İstanbul'da Darüşşafaka Ayhan Şahenk yapacağı maçı izleyecek. Pazartesi günü de ilk kez yeni takımıyla antrenmana çıkacak.



FURKAN ALDEMİR: "BÜYÜK HEDEFLERİ OLAN BİR TAKIMA GELDİĞİM İÇİN MUTLUYUM"



Furkan Aldemir sözleşme sonrası yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Darüşşafaka Doğuş'a imza atmaktan dolayı çok mutluyum. Bu takıma gelmemin birkaç sebebi var: Öncelikle Darüşşafaka Doğuş yeni yapılanan ama geleceğe yönelik büyük hedefleri olan bir takım. Bu ortamda takımın da bana her türlü desteği sağlayacağından eminim.



İkinci olarak burada daha önce çalıştığım ve yakından tanıdığım baş antrenör Oktay Mahmuti var. Son olarak eski takım arkadaşlarım Ender Arslan ve Jamon Gordon, milli takımdan arkadaşlarım Emir Preldzic, Semih Erden, Oğuz Savaş da burada. Ayrıca bu yaz iki ayı Philadelphia 76'ers kampında beraber geçirdiğim Scott Welbekin de takıma katıldı.



İstanbul'a yeni döndüğüm için henüz görme fırsatı bulamadım ama ilk maç sonunda bile çok bahsedilen yeni salonumuz Volkswagen Arena'da oynamayı da büyük bir sabırsızlıkla bekliyorum. Özellikle yeniden Turkish Airlines Euroleague'de oynamayı özledim. Euroleague'de oynamak ayrı bir keyif. Önümüzde önemli maçlar var. Bu maçları kazanıp Euroleague maceramıza devam etmek en büyük hedefimiz olacak."

(FOTOĞRAFLI)