Muş’ta, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) ve Avrupa Birliği (AB) hibe projeleriyle ön plana çıkan Yeşilova Belde Beldeye Başkanı İlhan Çiftçi, Malatya Büyükşehir Belediyesi ve birkaç belediye ile görüştüğünü belirterek araç ve park sözü aldığını söyledi.
Muş’ta, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) ve AB hibe projeleri üreterek belde halkına hizmet vermeye başladı. İller Bankası’nın geliri ile hizmet veremediğini ancak ürettiği projelerle çalışmalara başladığının altını çizen Yeşilova Belde Belediye Başkanı İlhan Çiftçi, Malatya Büyükşehir Belediyesi ve birkaç belediye ile görüştüğünü belirterek araç ve park sözü aldığını söyledi. Orman Genel Müdürlüğü ile görüşerek 2 bin 800 büyük boy fidan alıp dikimlerini tamamladıklarını ifade eden Çiftçi projelerle ilgili şunları söyledi:
“Bu yıl 2 bin 800 adet ağacı Orman Genel Müdürlüğü’nden aldık. Beldemizin çeşitli bölgelerine 2 bin 800 ağacın tamamı dikildi. Şuanda yolumuz devam ediyor. Yolda mucur dökümü yapılıp şuanda düzenleniyor. Bunun yanında beldede gençlerimizin sportif faaliyetlerde bulunması için bir halı saha yapılacaktır. Projemiz İl Özel İdaresi ve Köylere Hizmet Götürme Birliğince ihale aşamasına getirilmiştir. Muş ilinde 10 tane halı saha yapılacak bunlardan bir tanesi de bizimdir.”
Belediyeye ait araçların çok eski ve iş yapamaz durumda olduğunu kaydeden Çiftçi, “Şahsen Malatya Büyükşehir Belediyesi ile görüştüm. Birkaç tane büyükşehir belediyesi ile görüştüm ve bana araç ile park sözü verdiler. Araçlarımız çok eski. Bazı araçlar 1992 veya 1993 model oldukları için randıman alamıyoruz. Araçlar 10 personel maaşı kadar masraf tutuyor ve buda bizi zor duruma sokuyor. Araçlar ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na 4-5 proje verdim. Bunların sonuçlarını bekliyoruz. Tamamen projelerle bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Bilindiği üzere hükümetimiz tamamen projelerle çalışıyor ve proje üret sana destek vereyim diyor. Bizimde hedefimiz proje üreterek hizmet etmektir. Yani armut piş ağzıma düş değil. Proje üretmeden hiçbir şey alamazsın, proje üretildikçe destek alınır. Projelerin yapılması, sunulması ve onaylanması süreci vardır. Şuanda AB hibe projeleri için 5 ile 6 tane verdik” dedi.
“PARKE TAŞI İMALAT PROJESİNİ BEKLİYORUZ”
Beldede hem istihdam hemde gelir elde etmek için parke taşı imalat projesi sunduklarını vurgulayan Çiftçi, “Bunun için İller Bankası Bölge Müdürü, Daire Başkanları ve Genel Müdürlerimizle görüştüm, destek sözü verdiler. Yer konusunda sorular oldu tabi bizim kocaman nehir yatağımız var ve sıkıntımız yok. Analizler yapılır yapılmaz parke taşı ve büz yapımı ile beldemize güzel bir getiri sağlayacağız. Yoksa İller Bankası’ndan gelen kaynakla çalışmak mümkün değil. Kanalizasyon başladığı zaman ağırlığını göreceğiz ve benim ikinci büyük projem ise parke taşı üretimidir. DAKA’ya verdiğimiz gölet yapımıdır. Gerekli zemin etütleri yapıldı ve inşallah kısa sürede yapılır. Hemzemin geçit olmadığı için Murat Nehrine geçişlerde kazalar meydana geliyor. Bir gölet yapımı ile hayvanlarımızın bu ihtiyacını gidereceğiz. Projemiz için gerekli tüm çalışmalar bitti ve bu yıl içerisinde yapılacaktır. Projeler üreterek inşallah kısa sürede birçok işi hayata geçirerek halkımıza hizmet etmiş olacağız” şeklinde konuştu.