TRABZON (AA) - Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu,  "Trabzon Botanik Parkı, Karadeniz'in yanında tüm Türkiye'yi tanıtan çok önemli bir doğa tabiat parkı haline gelecek ve şehre yeni bir yaşam alanı kazandıracak" dedi.

Gümrükçüoğlu, yaptığı açıklamada, Trabzon Botanik Parkı'nın kentin yeni yaşam alanı olacağını söyledi.

Parkın yapım çalışmalarının hızla devam ettiğini belirten Gümrükçüoğlu, "Çamoba'da 103 dönüm alanda yapım çalışmaları hızla devam eden Trabzon Botanik Parkı'nın, 2017 yılı sonuna kadar bitirilmesini hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

Gümrükçüoğlu, Trabzon Botanik Parkı'nın şehrin en önemli projelerinden biri olduğuna dikkat çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugün Gürcistan ülkesini Batum'un botanik parkı tanıtıyor. Bunu giden gelen her zaman yaşıyor ve söylüyor. Dünyada da ülkesini tanıtan botanik parkları var. Singapur, Londra gibi şehirlerde bulunan botanik parkları kendi ülkelerinin tanıtımına büyük katkılar sağlıyor. Trabzon Botanik Parkı, Karadeniz'in yanında tüm Türkiye'yi tanıtan çok önemli bir doğa tabiat parkı haline gelecek ve şehre yeni bir yaşam alanı kazandıracak. Trabzon Botanik Parkı, yaklaşık 8 milyon liraya mal olacak. Botanik Parkı Projesinin içerisinde ise suni gölet, çocuk eğitim alanları, çim amfi, su bahçesi, farklı ağaç gruplarına ait bahçeler, seyir alanları, doğal şelaleler, sanatsal etkinlik alanları, tematik bahçeler, su bahçesi gibi alanlar yer alacak."

Trabzon Botanik Parkı alanının, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Trabzon'a bir hediyesi olduğunu vurgulayarak, "Katkılarından dolayı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu'na ve emeği geçenlere Trabzon halkı adına şükranlarımızı sunuyorum" diye konuştu.