Mesut MADAN/ BURDUR, () - BURDUR Doğaltaş ve Madenciler Derneği (BURDOĞTAŞ) Başkanı Nasuh Ekinci, kentte bu yılın 10 aylık döneminde 110 milyon 96 bin dolarlık mermer ve doğaltaş ihracatı yapıldığını belirterek, önümüzdeki yıl hedeflerinin 170 milyon dolar olduğunu söyledi.
Burdur'da yapılan doğaltaş ve mermer ihracatıyla ilgili açıklama yapan BURDOĞTAŞ Başkanı Nasuh Ekinci, geçen yılın 10 aylık döneminde 96 milyon 602 bin dolarlık ihracatın bu yılın aynı döneminde yüzde 13.97'lik artışla 110 milyon 96 bin dolara yükseldiğini aktardı. Ekinci, "2014 yılı sonunda 2015 yılı ihracat hedeflerini 150 milyon dolar olarak belirlemiştik. Fakat şu an büyüme yüzdesine baktığımız zaman yılı 130- 135 milyon dolarlık bir rakamla kapatacağız. Bunun en önemli sebebi Çin ve diğer ülkelerdeki yaşanan ekonomik krizler. Ama biz 2016 yılı için 160- 170 milyon dolar arasında ihracat yapmayı hedefliyoruz" dedi.
'KALİFİYE ELEMAN BULAMIYORUZ'
Burdur'da doğaltaş ve mermer sektörünün büyümesi ile birlikte bazı sıkıntılar yaşadıklarını anlatan Ekinci, "Fabrikalarımızda ve ocaklarımızda çalışacak kalifiye eleman bulamıyoruz. Bazen hukuki ve idari zorluklar yaşıyoruz. Özellikle mermer ocaklarında ruhsat ve orman idaresi ile yaşadığımız sıkıntıların bir an önce giderilmesi noktasında devletteki ilgililerle görüşme yapıyoruz. Bunların bazılarından netice alıyoruz, bazılarında alamıyoruz. Yeni kurulacak hükümetle sorunlarımızın çözüme kavuşacağına inanıyorum" diye konuştu.
Seçim sonuçlarıyla ilgili de konuşan Ekinci, kurulacak hükümetin ekonomide alacağı kararlar, büyüme modelleri ya da teşvik sistemlerinin tüm sektörleri etkileyeceğine dikkati çekti. Ekinci, şöyle dedi:
"Yeni oluşacak bütçede veya buna bağlı olarak bütçelerin kaynak aktarım noktalarında biz de sektör olarak üzerimize düşen payı alacağız. Biz tek başlılığı her zaman destekledik. Ülkemizin istikrara kavuşması bizi son derece sevindiriyor. Şu anda bazı yatırımcıların Burdur'a yatırım yapma niyetlerini bize ifade etmeleri bunların göstergesi. Yeni hükümetimiz inşallah kurulur ve biz de onlarla omuz omuza çalışıp üzerimize düşeni yaparız."

FOTOĞRAFLI