Terör örgütü PKK militanları hain saldırılarına dün gece de devam etti. Siirt, Diyarbakır, Bitlis, Bingöl ve son olarak da sabaha karşı Erzurum'da gerçekleştirilen 5 ayrı saldırıda ölen olmazken çok sayıda polis ise yaralandı. Saldırılar sonrası harekete geçen güvenlik güçleri operasyon üzerine operasyon düzenlemeye başladı.
BİTLİS'TE DEVRİYE GEZEN POLİS ARACINA ROKET ATILDI

PKK’lılar Bitlis’in Tatvan ilçesinde devriye atan zırhlı polis aracına roketatarlı saldırı düzenledi. Polis aracının kıl payı kurtulduğu saldırıda can kaybı ve yaralanma olmazken, atılan roketatar ise köprüye isabet etti. Roketatar isabet eden köprüde küçük çapta hasar meydana geldi. Olaydan sonra olay yerine çok sayıda özel harekat polisi sevk edilirken, yol ise bir süre trafiğe kapatıldı.

ERZURUM'DA ROKETATARLI SALDIRI

Erzurum'da terör örgütü mensuplarınca Pasinler İlçe Emniyet Müdürlüğüne roketatar ve uzun namlulu silahla saldırı düzenlendi. Alınan bilgiye göre, 01.30 sıralarında terör örgütü PKK mensuplarınca Pasinler İlçe Emniyet Müdürlüğüne roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı yapıldı. Saldırıya, anında karşılık verilmesi üzerine teröristler olay yerinden kaçtı. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

BİNGÖL'DE ÇATIŞMA: 2 ÖZEL HAREKATÇI YARALI

Bingöl merkez Alıncık köyü kırsalında bir grup teröristin olduğu duyumu üzerine bölgeye operasyon düzenlendi. Polis özel hareket ve jandarma özel harekat timlerinin düzenlediği operasyon sırasında teröristler tarafından güvenlik kuvvetlerine ateş açıldı. Saldırıda 2 özel harekat polisi hafif şekilde yaralandı.

PKK'LILAR SİİRT'TE SALDIRDI: 2 POLİS YARALI

Siirt'in Barış Mahallesi'nde bulunan Çakmak Polis Lojmanları'nın nöbet kulübesine dün akşam saat 19.45 sıralarında PKK'lılar tarafından uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Saldırıda açılan ilk ateşte 2 polis yaralanırken, diğer polisler PKK'lılar karşılık verdi. Çıkan çatışmanın ardından PKK'lılar kaçtı. Yaralı polisler Siirt Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Kaçan PKK'lıları etkisiz hale getirmek için kentte geniş çaplı operasyonlar sürüyor.

SİLVAN'DA POLİS MERKEZİNE BOMBALI SALDIRI

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde polis merkezine bir grup terörist tarafından iki el yapımı bomba atıldı. Edinilen bilgiye göre, Mescit Mahallesi'ndeki polis merkezine bir grup terörist tarafından iki tane el yapımı bomba atıldı. Saldırıda herhangi bir yaralanma ve can kaybı yaşanmazken emniyet güçlerinin saldırıya karşılık vermesinin ardından teröristlerle polis arasında çatışma yaşandı. Kurdukları barikatların altına patlayıcı yerleştirerek ara sokaklara kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede çalışma başlatıldı.