Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Yenimahalle Şubesi’nin düzenlediği Türk Halk Müziği Konseri, müzikseverleri büyüledi.
Yenimahalle Belediyesi 50’inci Yıl Dört Mevsim Tiyatro Salonu’nda gerçekleşen konsere, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Başkan Vekili Mehmet Kartal, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda Yenimahalleli katıldı.
TÜRK HALK MÜZİĞİ KOROSU PERFORMANSIYLA BÜYÜLEDİ
Şef Mehmet Şükrü Yıldırım eşliğinde Şafak Söktü Yine Sunam Uyanmaz, Sarı Saçlım Mavi Gözlüm, Şad Ol Deli Gönül gibi birbirinden değerli türküleri söyleyenTürk Halk Müziği Korosu, başarılı performansıyla büyük alkış aldı.
Müziği ritmine kendini bırakan vatandaşlar, bir yandan da ellerinde Türk bayraklarını dalgalandırdılar.
“AYRIŞARAK GÜZEL BİR ÜLKE OLAMAYIZ”
Türk Halk Müziği ezgilerinin en seçkin örneklerini seslendiren topluluğu tebrik eden Yaşar, “Sesinize yüreğinize sağlık. Türkiye’miz güzel bir ülke veeşsiz bir coğrafyaya sahip. Her tarafında tarihi güzellikler var. Ayrılarak güzel olmaya imkanımız yok. Bizi beraber yapan, 1923’de bu ülkeyi emperyalistlerin elinden kurtaran Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının kurduğu demokratik, laik Cumhuriyetin değerleridir” dedi.
“TÜRKİYE’NİN TUTKALI ATATÜRK VE CUMHURİYETTİR”
Türkiye’nin İslam ülkeleri içerisinde farklı bir yeri olduğunu da söyleyen Başkan Yaşar, “Bugün Türkiye’nin İslam ülkeleri içinde bir yeri varsa, bugün halk çocuklarıcumhurbaşkanı, başbakan, belediye başkanı, bakan,bürokrat ve sanayici olduysa hepsi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının sayesindedir. Göreve geldiğim günden beri Cumhuriyetin değerlerine uygun hizmet vermeye, herkese eşit davranmaya çalışıyorum. Derneklerimizedestek veriyorum. Türkiye’nin yeni bir tutkala ihtiyacı yok, Türkiye’nin tutkalı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyettir ve onun değerleridir. Orada birleşmeliyiz” diye konuştu.
Konser sonunda Yaşar, Koro Şefi Mehmet Şükrü Yıldırım’a plaket takdim etti.