Recep DEMİRCİ / ERZİNCAN , () - ANKARA'da başlayan 6'ncı 'Uluslararası Transanatolia Ralli Raid Yarışı'na katılan sporcular Erzincan'a ulaştı.
Paris-Dakar Rallisi’nden sonra dünyanın en zor ikinci rallisi olarak nitelendirilen ve  Ankara’dan 22 Ağustos günü başlayan ve 7 gün sürecek olan, Transanatolia Rallisi’nde heyecan sürüyor. Motosiklet, otomobil ve kamyonlardan oluşan 60 araç ile 89 sporcunun katıldığı yarışlarda sporcular 3 bin 710 kilometrelik parkurda ter döküyor. Vali Süleyman Kahraman’ın verdiği startla Erzurum'a gitmek için hareket eden sporcular Kars, Giresun, Tokat ve Yozgat üzeri yarışı 29 Ağustos’ta Ankara’da tamamlayacak. 
DÜNYANIN ÖNDE GELEN SPORCULARI VAR
Transanatolia Genel Koordinatörü Burak Büyükpınar, Erzincan'dan normal trafik akışı içinde Erzurum’a varacaklarını söyledi Büyükpınar, "Yarışçılarımız çok eğleniyorlar. Yarışmacıların yüzde 60'ı yabancı, yüzde 40'ı ise yerli sporcular. Ağırlıkla motosiklet grubunda yabancı sporcular var. Bu sporcular dünyanın önde gelen sayılı sporcuları" diye konuştu.
SPORCULAR MEMNUN
Ralli yapmayı çok sevdiğini söyleyen Portekizli sporcu 32 yaşındaki Helder Rodriguez de  organizasyon mükemmel olduğunu, uzun rallinin kolay iş olmadığını belirtti. 2015 Dakar Rallisi’ni genel klasmanda 9’ncu olarak bitiren, motosiklet sporcuları içerisindeki 29 yaşındaki tek kadın sporcu İspanyol Laia Sanz ise "Güzel yerler gördüm, çok mutlu oldum. Türkiye’nin zemini kayalık, sert ve sular içerisinden geçiyorum. Çok mutluyum" dedi.
FOTOĞRAFLI