Eskigediz Belediyesi ile Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Kütahya İl Müdürlüğü arasında ‘Toplum Yararına Çalışma Programı’ protokolü imzalandı.
‘Toplum Yararına Çalışma Programı’ için protokol imza töreni düzenlendi. Eskigediz Belediye Başkanı Ercan Şimşek ile İŞKUR Kütahya İl Müdürü Feyzullah Eren Türkmen tarafından imzalanan protokolün, istihdamında zorluk çekilen işsizlerin iş gücü piyasasına uyumlarını gerçekleştirmek ve bunlara geçici gelir desteği sağlamak amacıyla yapıldığı bildirildi.
Törende bir konuşma yapan Eskigediz Belediye Başkanı Ercan Şimşek, “Toplum yararına bir iş ya da hizmetin gerçekleşmesi yoluyla özellikle istihdamında zorluk çekilen işsizlerin iş gücü piyasasına uyumlarını gerçekleştirmek ve bunlara geçici gelir desteği sağlamak amacıyla İŞKUR İl Müdürlüğümüzle ‘Toplum Yararına Çalışma Programı’ protokolü imzaladık. Yapılan bu protokolle, ‘Toplum Yararına Programı’ çerçevesinde 02 Mart 2015-16 Haziran 2015 tarihleri arasında; Bayanlara yönelik ‘Bebek Yapımı’ kursu düzenlenecek. Bu kurs sonunda 25 adet işçi çalıştırılması sağlanacaktır” dedi.