Seda Sayan; sevgilisi Erkan Çelik’in adam tutarak Zuhal Topal’ın programını karıştırttığı iddiasını yalanladı: Adama komplo kurmuşlar. Bir odada ona silah zoruyla Çelik’ten para aldığını söyletip videoya çekmişler. Odada Zuhal Topal, eşi ve Fatih Portakal da varmış. Bu yapılan; çetecilik ve organize işlere girer. Erkan’la suç duyurusunda bulunduk. Herkes iddiasını doğrulasın
Seda Sayan; şarkıcılığa düğün salonlarında başlayıp ardından azmedip gazinolarda assolist olan bir sanatçı. Sayan; şarkıcılıkla yetinmedi; televizyonda kadın programları yapmaya başladı. Şu sıralar evlilik programı yapan sanatçı; son günlerde kendisi gibi bir izdivaç programı sunan Zuhal Topal'ın suçlamalarıyla karşı karşıya kaldı. Topal, kendi evlilik programına aday olarak katılıp şehit protestosu yaparak ortalığı karıştıran kişinin; Sayan'ın sevgilisi Erkan Çelik'ten para aldığını iddia etmişti. Bu şahsı hiç tanımadığını belirten Sayan, konuyla ilgili suç duyurusunda bulundu.

İşte Seda Sayan'ın Günaydın'a yaptığı açıklamalar:

Televizyonculuk hayatınız nasıl başladı?

Kadın programlarının öncüsü benim. TV programlarına adım atışım, rahmetli Osman Yağmurdereli ile oldu. Ben Türkiye'de kadın kuşağının mucidiyim; 26 yıl olmuş. Aynı zamanda sahne hayatım da var. 14 yaşından beri sahnelerdeyim. Bazıları benim payvonlarda sahneye çıktığımı da söylüyor; öyle bir şey olsa göğsümü gere gere söylerim. Ben düğün salonlarından geldim; bu işin alaylısıyım. Güzel işler yaptığıma inanıyorum. Buralara kadar geleceğim aklıma gelmezdi.

İzdivaç programlarının kaldırılması gerektiğine yönelik açıklamalar var. Ne diyeceksiniz buna?

RTÜK'ten bize hassasiyet göstermemiz gereken maddeler geldi; biz bunlara dikkat ediyoruz. Fakat 'Bu programlar kaldırılsın' diyenlere şiddetle karşı çıkıyoruz. Bu programlar; Esra'nın (Erol) da, benim de yaptığım şekilde yapılmalı. Bunlar olmazsa, kötü niyetli insanlar, sosyal medyadan birilerine ulaşmaya çalışacak. Müge Anlı yeni bir çete çökertti. İnsanların duygularıyla oynuyorlar, paralarını soyuyorlar. Evlilik vaadiyle insanları kandırıp paralarını çalıyorlar. Esra da, ben de programımıza katılanların TC kimlik numaralarına kadar araştırıyoruz. Biz bu işi yaptıktan sonra insanların gözü açıldı. Onun için izdivaç programları kaldırılamaz. Ayrıca ben bu programlara evlilik programı diye de bakmıyorum. Biz kadın kuşağı programı yaptığımızda da insanları evlendiriyorduk ama sonra evlilik adı altında birleşti bu format. İçinde her şey var; küsleri barıştırma, anne-babadan rıza alma, hastalara çare olma var...

KATİLİN HABER DEĞERİ VARDI

Birkaç yıl önce programınıza bir katil çıkardığınız için çok eleştirilmiştiniz...

Evet programa çıkardım çünkü haber değeri vardı. Dönemin CHP'li milletvekili Aylin Nazlıaka, kulaktan dolma bilgilerle insanları sosyal medyadan galeyana getirip imza topladı. Adamın yaptığı işi meşrulaştırdığımı söyledi. Bu, benim zekamla alay etmektir. Neyin ne olduğunu çok iyi biliyorum; bu işe 26 yılımı verdim. Bana anlatma fırsatı vermedi. Meclis merdivenlerinde gidip eteğini sıyırıp Ayşe Arman'a anlattı. Ayşe de beni telefonla arayıp sormadı bile. Ben canlı yayında "Bir katili programa çıkardım. Bu adamın yüzü; iyi tanıyın. 'Beni evlendirin' diyor, kendisine yeni bir eş arıyor. O da ölebilir" dedim. İftiralarla karalama kampanyası yaptılar; sponsorlarım çekildi. 'Ey Aylin Nazlıaka! Benim ekmeğimle değil; orada çalışanların ekmeğiyle oynadın. Sen bu kadar insanın içini yaktın, Allah da senin içini yaksın' dedim. Geçen gün okuyorum; "İçim yanıyor" diyor. Allah büyük, ilahi adalet var. Ben kolay kolay beddua etmem; en son bedduam Aylin Nazlıaka içindi. O kadar içten beddua ettim ki, içi yanıyor; kaçak elektrik kullandığı ortaya çıktı. Bir dön kendine bak kadın! Sen zaten mecliste botokslarıyla gündemde olan bir kadındın. Bana iftira attı, hizipçilikten CHP'den ihraç edildi. Ama ben buradayım yine çünkü ben yalan konuşmam.

Zuhal Topal'ın programına katılan Zekeriya isimli kişinin, sevgiliniz Erkan Çelik'ten para alıp programı karıştırdığı iddiası ortaya atıldı. Nedir bu işin aslı?

Zekeriya Atak diye bir şahsa Erkan Bey'in para verip onu provoke ettiğini iddia ettiler. Çocuğu, Fox TV'de bir stüdyoya sokup 'Git orayı karıştır' demişim. Zuhal'in programı benim saatimde değil; onlar Esra ile karşı karşıyalar. Neden böyle bir şey yapalım! İftiranın da bu kadarı olmaz. Ama Allah yine kendi ayaklarına dolandırdı. Bu arkadaşımıza güya Erkan Çelik, başka isimle para yollamış. "Tüm hesaplar çıkarılsın, her şeye açığız" dedim. Ülkede adalet, yargı var. Biz bunları yazınca çocuk bizi aradı; ona "Sen bunları ispat etmek zorundasın. Beni zan altında bırakamazsın" dedim ve suç duyurusunda bulunduk. Çocuk da "Bana komplo kurdular" dedi. Erkan Çelik'ten para aldığını söylediği bir video çekmişler. Adamın iddiasına göre; odada Fatih Portakal, Zuhal Topal ve Zuhal'in eşi varmış. Masada bir de silah duruyormuş. İki adam, cebinden bir silah çıkarmış. Çocuğa, silah zoruyla bunları söyletmişler. Fatih Portakal da "Senin yüzünden haber okuyamıyorum" demiş. Bu yapılan; çeteciliğe ve organize işlere girer. Erkan da, ben de suç duyurunda bulunduk. Herkes iddiasını doğrulasın. Ben sana 26 yılımı yedirmem. Yaptıysam, 'Yaptım' diyen kadınım.

NÜFUS CÜZDANINA BİLE BAKI YORUZ


Topal'ın programında sahte nikah memuru ve kast olduğuna dair iddialar da var...

Sahte nikah memuru getirdiler. Serpil Örümcer'in karşısına evli adam çıkardılar. Bunu Beyaz TV'de söylediler. O programda yıllardır kırgın olduğum Lerzan (Mutlu) var; böyle bir şeyi nasıl söyletebilirim. Kızla yıllardır dargınız. Hadi bakalım, bunu da mı ben yaptırdım! Lerzan'ın konuşmalarını dinledim; "Serpil Örümcer'i bunları söylemesi için çağırmamıştık, bir anda onun ağzından çıktı" dedi. Yaptıkları ayaklarına dolanıyor. Evet, programlarında kast ve kurgu var. Bir de "Her şey gerçek" diyorlar. Ama RTÜK; Esra ve bana 'En çok siz şikayet ediliyorsunuz' diyerek ceza kesiyor. Biz başvuru yapan insanların nüfus cüzdanına kadar bakıyoruz. Mesela boşanmış bir adam geliyorsa; eğer boşandığı kimliğine düşmemişse, ikimiz de onu programımıza almıyoruz.

Zuhal Topal ile daha önce tanıştınız mı?

Hayır, bir ara o benim menajerim Stelyo Pipis ile çalışmıştı ama sonra mahkemelik oldular. Gidip Stelyo'yu tanımadıklarını söyleyip yemin etmişler. Ben yalandan korkarım. Bunlar ortaya çıktığı için anlatıyorum.

Sizinle rekabet durumu yaratmaya mı çalışıyorlar?

Benim bir iddiam yok; ben işe yaramanın peşindeyim, bırakın da keyfimi yapayım. Elimle yetiştirdiğim stüdyo şefimi, öz yeğenim Esra'ya verdim. Damadım da Esra Erol'da çalışıyor. Kimse kimsenin kısmetini yiyemez. Yıllarca 'İbrahim Tatlıses ekmeğimizle oynuyor' dediler. Şimdi albüm yaptı ama adam beş senedir albüm yapmıyor; neredeler? Bunun gibi bir şey bu. Seda Sayan ekmeğinizle nasıl oynayacak? Ben başka bir kanalda program yapıyorum; diğer kanaldaki birinin ekmeğiyle nasıl oynayayım? Nasıl böyle bir yaptırım gücüm olsun? Ayrıca ben bugün bu kanaldayım, yarın diğer kanallarda. Ekibim ekmek yesin diye uğraşıyorum. Ben uzatmaları oynuyorum; seyirci beni istediği sürece varım, gideceğim bir gün. Seyirciye Benden vazgeçemezsiniz mi? diyeceğim. Şimdi seviyorlar, izliyorlar. Müge Anlı'yı mı çok izliyorlar; izlesinler, helali hoş olsun. Kazanacak tabii. Ben çok kazandım. Şimdi sıra Esra'nınsa, o kazanacak. Esra'ya da böyle söylüyorum; gülüyor.

NE DOLAPLAR VAR !

Topal programda yapılanlar yüzünden çıkıp gözyaşı döktü. Buna ne diyeceksiniz?

Yapacak başka bir şeyi yok çünkü, o tiyatrocu. Sen çık oyununu yap. Kurgunun, kastın olduğu bir yerde ne işin var? "İyilikten maraz doğar. Serpil Örümcer'i çıkardım" diyor. Kadın, doğruları anlatıyor. Serpil Hanım'ı yıllarca programıma aldım, niye benimle ilgili böyle bir şey söylemiyor? Yavrum, o ağlamalara bu Türk halkı kansaydı, ben kimleri çıkartır ağlatırdım. Ben ağlamam ama benim gözümden ateş çıktığı zaman Türk halkı anlar. Ben doğruyu söylerim hep; bu yüzden benim namım Kadırgalı. Ben ağlayıp zırlamam. Benim ya elim belime gider ya da Yaradan'a el açarım. Peki sen yayında niye ağlıyorsun be kadın! Bu hatayı yaptıran, çanak tutan sensin. Senin locanda dönen daha ne dolaplar var; ağzımı açmıyorum. Daha dur, ortaya çıkacak çok şey var.

Peki bu kadar olay yaşanmışken nasıl vicdanları sızlamıyor?

Kötülükle beslenen insanlar var. Kötü, kötü yaptığının kötü olduğunu bilseymiş kötü olamazmış zaten. O zaman iyiler anlaşılamaz.

Tüm dünya gibi ben de Cumhurbaşkanımıza hayranım

İnsanlar size çok güveniyor. İzleyiciyle bu iletişimi nasıl sağladınız?

Her yıl güven endeksinde birinci olmak kolay değil. 26 yıllık TV hayatımda darbeler almadım mı; aldım. 'Çamur at izi kalsınlar'la karşılaşmadım mı; karşılaştım ama bende izi kalmadı. Bunlar benden sadece toz alır. Bir gün oynarsın, altı ay oynarsın ama 26 yıl oynayamazsın; ille bir yerden fire verirsin. Kendin olduğun zaman insanlar sana inanıyor. Gecekondudan geldiğini ilk söyleyenlerden biriyim. Ben hep gerçekleri paylaştım. Kadırgalıyım, zor şartlarda büyüdüm ama buralara kadar geldim. Cumhurbaşkanımız da Kasımpaşa'da yaşadı; hayatı tam bir başarı öyküsü. Dünya da benim gibi Cumhurbaşkanımıza hayran. Kendisini, yaptığı her şeyi çok seviyorum. Türkiye'miz çok güzel. Dünyanın her yerini geziyorum; en güzel ülke Türkiye.

'HEP ESRA YÜZÜNDEN YANIYORUM'

Esra Erol ile aynı tarzda program yapmanıza rağmen aranızda çok güzel bir dayanışma var...

Ben Show TV 'de evlilik programına başladığımda, Esra Fox'taydı. Kavga, gürültü, entrika yoktu. Sonra Esra atv'ye, ben Star'a geçtim. Zuhal Topal de Fox'a geçti; entrika başladı. Esra ile aramızda hiç kavga duydunuz mu? Esra Erol'un ekibiyle bizim ekip maç yapıyor; biz böyleyiz. Niye bozuldu bu durumlar? Çünkü Esra, atv'ye geçti. Sadece onu vurmakla olmaz diye böyle yapıyorlar. Esra'ya "Hep senin yüzünden yanıyorum" diye takılıyorum. Ama sert kayaya çarptılar. Esra daha duygusaldır; oturur ağlar. Ben hemen kılıçları kuşanıyorum. Halk beni böyle tanıdı, beni böyle seviyor. Esra'yı doğuma gözyaşları içinde giderken gördüm. Kız doğuma giderken Zuhal Topal'ın ekibi, Esra'nın locasını boşalttı. Herkes yaptığını yaşayacak.

TEVAZU GÖSTEREMEM

26 yıl önce bir tabelam vardı; 'Herkes kendi kalbinin ekmeğini yer' diye. Ben kendi kalbimin ekmeğini yiyorum. Oğluma da "Senin boğazından haram lokma geçmiyor" diyorum. Tabiri caizse köpek gibi çalışıp kraliçe gibi yiyorum. TGRT zamanında sabah 07.00'lerde yollardaydım. Bana artık vurmayın, ben bu işi keyfi yapıyorum. Aldığım dualar beni koruyor. Türkiye'de vergi rekortmeni olmuş, okullar yaptırmış bir kadınım. Hepsini kendi cebimden yapıyorum; kimseden para toplamıyorum. Bu konuda tevazu gösteremeyeceğim. Senin bu yolu kat etmen için önüne bakman lazım!