Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeynel Akın, Aydın’ın bu sezonda tüm spor branşlarında büyük bir ivme kazandığını belirtti.
2014 - 2015 sezonunda gerçekleşen spor faaliyetleri sayısı, sporcu sayıları ve elde edilen başarı sayıları bakımında geçmiş yıllara göre gözle görülür bir artış sağlandığını kaydeden Zeynel Akın, “2014 - 2015 sezonunda kulüplerde ve okul sporları faaliyetlerinde 27 branşta 4 bin 170 müsabaka maçı yapılmıştır. Yapılan tüm müsabakalar sadece Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne ait spor tesislerinde gerçekleştirilmiştir. Ayrıca geçen yıl 38 bin 100 lisanslı sporcu sayımız bu yıl 41 bin 950, geçen yıl 17 bin 100 okul sporları lisanslı sporcumuz bu yıl 19 bin 200 ve geçen yıl 7 bin 600 olan faal sporcu sayımız bu yıl 8 bin olarak artış göstermiştir. 4 bin 170 müsabaka maçı gerçekleştirilen spor branşlarımız şu şekildedir; Atıcılık, Atletizm, Badminton, Basketbol, Bocce, Boks, Briç, Bilardo, Cimnastik, Dart, Futbol, Futsal, Güreş, Halk Oyunları, Halter, Hentbol, Judo, Karate, Masa Tenisi, Modern Pentatlon, Okçuluk, Oryantiring, Satranç, Taekwondo, Tenis, ve Voleyboldur. Geçen yıl federasyonlar tarafından düzenlenen ulusal müsabaka sayısı 16 iken bu sayı bu yıl 24 olmuştur. 2014 - 2015 sezonunda ilimiz yaklaşık 2 bin 830 sporcu ve 630 idareci-antrenörü ağırlamıştır. Böylece ilimiz esnafına ekonomik anlamda destek olunmuştur” dedi.
GENÇLİK YATIRIMLARI DEVAM EDİYOR
İl Müdürlüğü olarak Aydın’a ve ülkeye yakışır şekilde sporu en üst seviyelere taşımak için tüm imkanlarımızı sporseverlerin hizmetine sunduklarını belirten Akın, “İlimizde gerçekleştirmiş olduğumuz 27 branşta 4 bin 170 müsabaka maçlarını tesislerimizde herhangi bir sorun olmadan gerçekleştirdik. Amatör Spor Kulüplerinin yoğun bir şekilde kullandığı Adnan Menderes Stadı 1 ve 2 nolu yan sahaların sentetik çim yüzeylerinin değişimleri için gerekli çalışmalar başlatılmıştır. 1 nolu yan sahanın sentetik çim yüzeyi değişimi işi gerçekleştirilmiş olup, yurt dışından gelen teknik ekipler tarafından sahanın FIFA Star 1 Belgeli olması için test edilmiştir. Test sonucunun ardından saha teslimi yapılacaktır. 2 nolu yan sahaların da sentetik çim yüzeyi değişimi için 09 Haziran 2015 tarihinde ihaleye çıkılacaktır. Ayrıca Adnan Menderes Stadı’nın da çim yüzeylerinin değişimi için Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü tarafından teknik ekiplerce kontrol edilmiştir ve en kısa sürede neticelenecektir. Her geçen gün sporu tabana yaymak, ilimize ve ülkemize yeni ve başarılı sporcular kazandırmak, mevcut sporcuları daha üst seviyelere taşımak için atılması gereken hangi adım varsa o adımları sporcularımız, kulüplerimizle ve destek veren herkesle birlikte atmaktayız. Emek ve destek veren herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.