Aydın’da görev yapan ulusal ve yerel medya kuruluşu temsilcileri, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü birlik ve beraberlik içerisinde kutladı.
Aydın’da 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde bir araya gelen ulusal ve yerel medya kuruluşu temsilcileri, Aydın Valiliği önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Törene Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Şükrü Söylevci, BİK Aydın Şube Müdürü Özer Akoğlu, Aydın Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Suat Deniz, Aydın Gazetecileri Dayanışma Derneği (AGD) Başkanı Mehmet Aydın ve basın mensupları katıldı.
Türk basınının geçmişten bugüne ülkenin gelişmesine çok önemli katkılarda bulunduğuna işaret eden AGC Başkanı Deniz, demokratik ülkelerde medyanın olmazsa olmaz bir ayrıcalığı olduğunu vurgulayarak, “Bir ilin, ülkenin kalkınmasına, sorunların tespitine ve çözümüne olanak sağlayan bu eserleri hayata geçiren tüm basın emekçilerinin bugünü kutluyorum. Çekilen maddi sıkıntılara göğüs germesini bilen yerel basınımızı zor şartlara görevini yerine getirdikleri için alkışlamak gerekir. Bu alkışı ayrıca yerel basını destekleyen herkesimde hak etmektedir. Bu vesileyle başta Aydın il genelinde görev yapan değerli gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum” dedi.
“BAYRAM DEĞİL, DAYANIŞMA GÜNÜ”
Basın mensuplarının çok zor şartlar altında görevlerini yerine getirdiğine işaret eden AGD Başkanı Aydın da, basın çalışanlarının iş ve sosyal güvencelerinin teminat altına alınmasını sağlayacak yasal düzenlemeler yapılıncaya kadar 10 Ocak’ları bayram değil ’Dayanışma Günü’ olarak değerlendirmeyi sürdüreceklerini kaydetti. Aydın, “İlimizde faaliyet gösteren gazete ve gazetecilerin hangisinin iyi ve başarılı olduğunu, kimin işinin en iyi şekilde ve Basın Meslek İlkeleri çerçevesinde yaptığını okuyucularımız ve halkımız karar vermektedir. Gerçek gazete ve gazetecilerin belli grup ve kişilere değil, sadece halka hizmet eden ve kamuoyunun haber alma hakkını kullanmaları için mücadele edenler olduğunun anlaşılabildiği günleri özlüyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, basın şehitlerimiz ve ebediyete intikal etmiş meslek büyüklerimizi dua ve rahmetle anarken yazılı, sesli, görsel ve elektronik habercilik yapan yayın kuruluşlarımızda görevli tüm meslektaşlarımızın yeniden ‘Bayram’ olarak kutlamayı dilediğimiz 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü birlik, beraberlik ve dayanışma içinde değerlendirmelerini diliyorum” diye konuştu.
“BASIN, GERÇEKLERİ ARAŞTIRAN VE TOPLUMU AYDINLATAN BİR OKULDUR”
Her insanın doğruları öğrenebilme, bilgiye ulaşmasında ve kendi fikirlerini ifade edebilme özgürlüğünün en temel hak olduğu görüşünün modern dünyada tartışmasız kabul görmekte olduğunu söylen BİK Şube Müdürü Akoğlu ise, şunları söyledi: “Basın, gerçekleri araştıran ve toplumu aydınlatan bir okuldur. Bu yönüyle demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olan, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında gelmektedir. Demokrasinin temel taşlarından olan basın özgürlüğü, şeffaf yönetim ilkesinin de yapı taşlarındandır. Toplumun ihtiyaç duyduğu konularda, bilgilendirme, aydınlatma ve kamuoyu oluşturma gibi önemli bir görevi yerine getirmekte olan basının, bu görevi yerine getirebilmesi için basın özgürlüğü hayati önem taşıyor. İlimizin her alanda başarıya ulaşmasında basın mensubu arkadaşlarımızın gösterdiği duyarlılığın ve bu konuda yaptıkları başarılı çalışmaların büyük katkı sağladığına inanıyorum”
“BASIN, DEMOKRASİNİN VAZGEÇİLMEZ UNSURLARINDANDIR”
“Basın, demokrasinin vazgeçilmez unsurlarındandır” diyen Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Söylevci de, “Basın deyince aklımıza ilk gelen ise gazetecilik kavramı olur. Halk ile yönetim arasında bir köprü vazifesi gören basının varlığı, şeffaf ve demokratik bir toplumu yaşatan en önemli unsurlardan biridir. Doğru haber verme, tarafsızlık, özel hayata saygı, basın ve basın mensupları için yol gösterici değerler olmalıdır. Basın mensuplarımızın gelişen olaylar hakkında halkımızı bilgilendirmek için ortaya koydukları emek kutsaldır. Onlar bu görevi yerine getirirken fedakarca çalışmakta, yeri geldiğinde canlarını tehlikeye atmaktan çekinmemektedir”
AYDIN TÜRKAV, GAZETECİLERİ UNUTMADI
Aydın’da görev yapan gazeteciler Atatürk Anıtı önünde günlerini kutlarken, tören alanına gelen TÜRKAV Aydın Şube Başkanı Bilge Ozan ve yönetim kurulu üyeleri AGC Başkanı Deniz ve AGD Başkanı Aydın’a çiçek takdim ederek tüm basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik etti.