Muş Valisi Seddar Yavuz, “İnsanların can, mal ve ırzlarına kast edenlerin öldüklerinde nasıl ‘şehit’ olduklarını bu hain hocalar bize anlatsın” dedi.
Muş Orman İşletme Müdürlüğünün Selahaddin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinde düzenlediği Orman Haftası ve fidan dikme programına Vali Seddar Yavuz, Belediye Başkan Vekili Abdullah Avcı, vali yardımcıları Zeliha Uyan, Ercan Öter ve Ali Sakar, Orman İşletme Müdürü Dursun Tel, kurum amirleri ile öğretmen ve öğrenciler katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Orman İşletme Müdürü Dursun Tel’in ardından kürsüye çıkan Vali Seddar Yavuz, teröristlere ‘şehit’ denilmesine tepki gösterdi. Bir insanın şehit olabilmesi için meşru bir davası ve Allah yolunda yürümesi gerektiğini ifade eden Vali Yavuz, sahte hocaların türediğinin altını çizdi. Nevruz kutlamalarının terör saldırıları nedeniyle iptal edildiğini kaydeden Vali Yavuz, “Bu sene nevruz etkinliklerine ülkemizde meydana gelen hain ve alçak saldırılar nedeniyle hayatını kaybeden kardeşlerimize saygı ve onların ruhlarını incitmemek üzere bir kutlama programı valiliğimiz tarafından düzenlenmemiş, daha doğrusu yapılan hazırlık iptal edilmiştir. Yine değerli arkadaşlarım az önce orman müdürümüzün ifade ettiği gibi, Türkiye’de son 13-14 yıl içerisinde yeşile, ormana büyük bir yatırım yapılmıştır” dedi.
“SAHTE, ADI HOCA OLAN BİR GÜRUH TÜREDİ”
Sahte, üçkağıtçı, adı ‘hoca’ olan bir güruh türediğini ifade eden Vali Yavuz, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bu alçakların İslam’dan beslenmediği konusunda hiçbir tereddüdüm yok. Geçen konuşmamda ifade ettiğim gibi, şehitlik bir İslami makam, dini bir makamdır ve dini bir kavramdır. Bir insanın şehit olabilmesi için meşru bir davası ve Allah yolunda yürümesi gerekir. Bugün seçilmiş meşru bir devlet ve hükümet, hükümete ayaklananlar, insanların can, mal ve ırzlarına kast edenlerin nasıl öldüklerinde ‘şehit’ olduklarını bu hain hocalar anlatsın bize. Bu Kur’anın hangi ayetine, Hz. Peygamber Efendimizin hangi hadisine dayandırdıklarını bir anlatsalar. Nihayetinde eğer şehitlik dini bir kavramsa Kur’an-ı Kerim ortada, Hz. Peygamberimizin hadisleri ortada. Mezhep imamlarına göre İslam hukukunda, fıkhında kim şüheda, kim değildir nasıl şehit olunur ortada. Siz kendi dininizi oluşturacak iseniz çıkın deyin ki ‘biz böyle inanıyoruz’, biz ona bir şey söylemiyoruz.”
Vali Yavuz, İslam adına hiç kimse burada katillere, eşkıyaya, bayrağa, vatana, dine kast edenlere ‘şehit’ diyemeyeceğini belirterek "Hele hele kendilerine hoca sıfatı takamaz. Bu tür insanlara fırsat vermeyeceğiz. Bu şehirde huzur ve sükûnu sağlayacağız. Bu kentte yaşayan 412 bin kişi Eskişehir’de yaşayan insanla eşit haklara sahip olacak ve bu ülkenin geleceğini inşa edecekler” şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmalardan sonra okul bahçesine çok sayıda fidan dikildi.