HAKKARİ’nin Yüksekova İlçesi'ne bağlı Dağlıca bölgesinde PKK’lı bir grup terörist tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlı saldırıda 2 silah arkadaşıyla birlikte şehit olan 2 çocuk babası, 25 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş İbrahim Taş’ın ölüm haberi, memleketi Şanlıurfa'daki ailesini yasa boğdu. Arapça ağıtların yükseldiği taziye evinde şehidin amcasının oğlu olan uzman çavuş adaşı İbrahim Taş, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a tepkisini dile getirdi.
Hakkari’nin Yüksekova İlçesi'ne bağlı Dağlıca Bölgesi'nde operasyon halinde olan birliğe, PKK’lı teröristler tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda şehit 3 askerden biri olan 4 yıllık jandarma uzman çavuş İbrahim Taş’ın Şanlıurfa’nın Harran İlçesi'ne bağlı İmambakır Mahallesi’ndeki tek katlı baba evine ateş düştü. Evli ve 7 aylık Kevser ile 2 yaşında Gamze isimli çocukları olan şehit Taş'ın, Arap kökenli olduğu öğrenildi. İbrahim Taş’ın şehit olduğu haberiyle baba evine, Türk bayrağı asılarak taziyeler kabul edilmeye başlandı.
ARAPÇA AĞIT YAKTILAR
Tek katılı baba ocağında taziyelerin kabul edildiği eve gelenler, Arapça ağıtlar yaktı. Kadınlar ise sinir krizi geçirerek gözyaşı düktü. Oğlunun şehit olduğu haberini alan 6 çocuk babası çiftçi Hüseyin Taş, şöyle dedi:
"Vatana canımız sağ olsun. Bir İbrahim gider, bin İbrahim gelir. Bu duruma kimse sevinmesin, önceki akşam oğlumla konuşmuştum. Bana operasyona gideceklerini merak etmemelerini isteyerek, telefonunun kapalı olacağını söyledi. Ben de onu dualarla yolculadım. Türkiye’nin başı sağ olsun."
Şehit haberi üzerine Ankara’dan Harran'a gelen uzman çavuş olan amcasının oğlu adaşı İbrahim Taş ise, gözyaşları içerisinde yakınlarına sarılarak, ailesini teselli etmeye çalıştı. Şehit İbrahim Taş’ın Kars'ta 5 aylık asker olduğu öğrenilen kardeşi Halil Taş'ın da bugün düzenlenecek olan cenaze törenine katılacağı belirtildi.
"ŞEHİDİN KIZI HESAP SORACAK"
Şehit İbrahim Taş’ın 7 aylık kızı Kevser Taş’ı Türk bayrağına sarıp, kucağına alan amcasının oğlu jandarma uzman çavuş İbrahim Taş, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a seslenerek şunları söyledi:
"Vatan sağ olsun. Ben buradan Demirtaş’a, Baydemir’e sesleniyorum. Onlar kendileri evlat acısını biliyor mu? Bir evlat acısını çeksinler görelim. Ama biz barıştan yanayız. Artık bundan sonra böyle zulüm olmaz. Bu vatan için herkes ölmeye hazırdır. Şehidimizin kızı bir gün babasının hesabını soracaktır."
Bu arada şehit İbrahim Taş'ın evin yakınına taziye çadırı kurularak yollar tören için asfaltlanmaya başlandı.

FOTOĞRAFLI