Afyonkarahisar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen, “Mezunlar Konuşuyor” projesinin ilk konuğu Afyonkarahisarlı işadamı Ömer Coşkun oldu.
Aynı zamanda lisenin de mezunu olan, şu anda ise okulun müdürlüğünü yürüten Tezgiden ve aynı dönem mezun olan Eğitimci-Yazar Taner Gönen tarafından okuldaki öğrencilerin moral ve motivasyonunun artırmak amacıyla geliştirilen “Mezunlar Konuşuyor” projesi okulda başladı. Yaklaşık 200 öğrencinin katıldığı söyleşide ilk konuşmayı Okul Müdürü Osman Tezgiden yaptı.1943 yılından itibaren okulun eğitim öğretim verdiğini söyleyen Tezgiden, “Okulumuz 72 yıldır eğitim öğretim veriyor ve birçok mezun verdi. Bir çok mezunumuz önemli mevkilere geldiler. Mesleki ve teknik liseler ülkemiz için son derece önemli. Ülke ekonomisine büyük katkı sağlıyoruz. Biz siz değerli öğrencilerimizi kalifiye eleman olarak yetiştirmek istiyoruz” dedi.
İşadamı Ömer Coşkun ise yaklaşık bir saat öğrencilerle söyleşi yaptı. 1985 yılında Makine Ressamlığı bölümünden mezun olduğunu söyleyen Coşkun şu ifadelere yer verdi:
“Ben ve babam bu okuldan mezun olduk. 30 sene önce mezun olduğum okulda siz değerli öğrenci kardeşlerimle birlikte olmaktan son derece mutluyum. Ben eğitimime devam ederken staj gördüm. Staj gördüğüm fabrikada bölümümle ilgili bir proje vardı. Bu projenin tamamlanması için 2 ay kadar bir süre düşünülüyordu. Ben bu projeyi 15 günde tamamladım ve teslim ettim. Fabrika bana sözleşmeli personelimiz olmam için çok ısrar etti ama ben kabul etmedim.”