Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yeni ve eski çevreyol arasına yaptıkları Kayseri’nin üçüncü Çevreyolu olacak Orta Yol çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini, bu iş için bugüne kadar 14,7 milyon liralık ihale gerçekleştirdiklerini söyledi.
Orta Yol Projesi’nde çok önemli mesafe kat ettiklerini belirten Başkan Çolakbayrakdar, "Yolun hızlı yapılması için işi üç ayrı yüklenici firmaya ihale ettik. 4 km’lik Zafer Caddesi’yle Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı, yine 4 km’lik Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı-Bağdat Caddesi ve 4 km’lik Bağdat Caddesi-Mustafa Kemal Paşa Bulvarı arasındaki kanal yan beton perdeleri devam ediyor. Bugüne kadar bu iş için 14 milyon 750 bin liralık ihale gerçekleştirdik. Çalışmalarımız süratle devam ediyor" dedi.
Orta Yol’un, yeni ile eski çevreyol arasında yeni bir rota olacağını vurgulayan Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, "Yeni bir alternatif yol oluşturarak Kayseri trafiğini hissedilir oranda rahatlatacağız. Bu alternatif yolla Organize Sanayi Bölgesi ve Serbest Bölge’ye doğrudan ulaşılacak, buradan da şehir merkezine ulaşmak sadece 20 dakika gibi bir süre alacak " şeklinde konuştu.
Başkan Çolakbayrakdar sözlerini şöyle bitirdi, "Kavşakları az, daha akıcı seyir imkanı sağlayan Orta Yol; mahallelerimize, bölgemize, şehrimize de katkı sağlayacak. Bin 500 yataklı Bölge Hastanesi’ni günlük 60 bin kişi kullanacak diye hesaplıyoruz. Mobilyakent’e 10 bin kişi gelecek. Aynı rotadaki Metalsan, Oto Sanayiciler, Dökümcüler ve Oto Hurdacılar bu yolu kullanacak. Bu nedenle çalışmamızı sıkı tutuyor, çalışmalarımıza hızla devam ediyoruz."