CHP Emek Mahallesi Ertaş Caddesi’nde İl Koordinasyon Merkezi açılışını miting havasında gerçekleştirdi.
Açılış öncesinde vatandaşlara seslenen CHP PM Üyesi ve birinci sıra milletvekili adayı Prof. Dr. Gaye Usluer, “CHP iktidara hazır, 8 Haziran sabahı yaşanacak Türkiye için sorunları sıfırlamaya hazırız bize oy verin güç verin” dedi. Vatandaşların Anneler Günü’nü kutlayan Prof. Dr. Usluer, CHP’nin iktidar olduğu 2016’nın Anneler Günü’nde buluşmak için söz istedi.
“13 YILDIR SÖZLERİNİ TUTMADILAR”
13 yıldır verdiği hiçbir sözde durmayan yolsuzlukları parlamento içine sokan ve onları yine parmak hesabı ile aklayan bir iktidara dur deme zamanı geldiğini dile getiren Usluer, “Bugün ülkemizin sorunları saymakla bitmez, ama ülkenin temel sorunu yoksulluk ve işsizliktir. Tam 7 milyon işsizimiz var. 8 milyon emeklinin maaşı bin liranın altında açlık sınırı 1348 lira asgari ücret 848 lira” diye konuştu.
CHP olarak ekonomi temelli bir hükümet programı ile yola çıktıklarını kaydeden Prof. Dr. Gaye Usluer şöyle konuştu:
“Asgari ücret ve en düşük emekli maaşı bin 500 lira olacak dedik, kamuda taşeron işçiliğine son vereceğiz. İktidara geldiğimizde ilk 100 günde önce eşitliği, adaleti ve hukukun üstünlüğünü sağlayacağız dedik, siyasi ahlak yasasını çıkaracağız dedik. Milletvekili dokunulmazlığı kürsü ile sınırlı kalacak, yolsuzluk yapan hiçbir vekil parlamentoda aklanamayacak.”
“CHP’YE OY VERİN GÜÇ VERİN”
“Askeri vesayeti kaldıracağız” diyerek 13 yıldan beri Türkiye’yi 1982’de yapılan anayasa ile yöneten seçim barajını düşürmeyen iktidara karşı 8 Haziran’da barajı düşürerek işe başlayacaklarını ifade eden Milletvekili Adayı Prof. Dr. Gaye Usluer, “Bu baraj dünyanın hiçbir yerinde yoktur. İlk 1 yıl içinde ekonomik vaatlerimizin hepsini gerçekleştireceğiz. Sizden 4 yıl müsaade istiyoruz, sandığa gidelim ama yalnız gitmeyelim, eşimizi dostumuzu küskünleri de sandığa götürelim ve oyumuzu hep birlikte CHP’ye verelim. CHP iktidara hazır, 8 Haziran sabahı yaşanacak bir Türkiye için sorunları sıfırlamaya hazırız, bize oy verin, bize güç verin” dedi.
BÜYÜKERŞEN: “3’ÜNCÜ MİLLETVEKİLİNİ GARANTİLEDİK 4’E GİDİYORUZ”
Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ise konuşmasında, “3’üncü milletvekilini garantiledik 4’e gidiyoruz” dedi. Eskişehir’de 115 bin işsiz bulunduğunu aktaran Prof. Dr. Büyükerşen şunları söyledi:
“Hükümete ’bize kadro verin’ diyoruz, onlar da ‘Adama mı ihtiyacınız var’ diye soruyorlar. Kadrolu personel almak istiyoruz diyoruz, ‘İhaleye çıkın, taşeron işçi alın’ diyorlar. Taşeron, işsiz genci 1 yıllığına alıyor, istediği zaman çıkarıyor, öğle yemeği vermiyor, 950 TL ödüyor, bizden bin 400 TL alıyor, aradaki farkı cebe atıyor. CHP iktidarında taşeron işçilik kalkacak, hepsi memur olacak. Bunlar boş vaatler değil, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, notere giderek bu sözler için taahhüt verdi. Artık futbol takımı gibi parti tutmayın. Bir kere de CHP’yi deneyin, artık adaletsiz düzen kalksın Türkiye hukuk ülkesi olsun.”
KURT: “YOKSULLUĞU BİTİREMEDİLER”
Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt da bir konuşma yaparak şunları kaydetti:
“12 yıldır ezici çoğunlukla ülkeyi yönetenler yoksulluğu bitiremedi, insanlar aç, hastane kapılarından geri dönüyorlar. Mutfaktaki tencerenize, cebinizdeki paranıza bakın. 3 şeyi bitireceğiz dediler, yoksulluk, yolsuzluk, yasaklar, ama bunlar daha da artı, bu hükümet artık ülkeyi yönetemiyor. Türk parlamenter rejimini sonsuza kadar sürdüreceğiz, hukuk bizim dönemimizde özgür olacak. Biz korkmadan mücadele ediyoruz, siz de bize destek verin. 7 Haziran’da CHP’ye oy verin, aydınlık bir Türkiye’ye ulaşalım.”