Yeşilyurt Belediyesi birinci yaşı münasebetiyle tüm personelinin ve araç filosunun katılımıyla "Birinci Yıl Değerlendirme Toplantısını" görkemli bir törenle gerçekleştirdi.
Törenin açış konuşmasını yapan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Geçen yıl seçimler sonrasında görevi devir aldık. O günden beri ekibimizle birlikle çalışarak, bugün büyük Yeşilyurt ailesini kurduk” dedi.
Yakınca’da bulunan Yeşilyurt Belediye hizmet binasının önünde gerçekleşen bir yıllık değerlendirme toplantısına Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Arif Emecan, AK Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Muhammet Emin Yalçınkaya, Malatya Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcıları, Yeşilyurt İlçe Müftüsü Mehmet Çınar, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcıları, Encümenler, Muhtarlar, Malatya Büyükşehir Belediye Daire Başkanları, MASKİ Müdürü Özgür Özdemir, MEGSAŞ Genel Müdürü Münir Özpolat, Kültür A.Ş Genel Müdürü Sabri Akın, Yeşilyurt Belediyesi Başkan Yardımcıları, Yeşilyurt Belediyesi Birim Müdürleri ve tüm çalışanları katıldı.
POLAT: "BİR YILIMIZI DOLU DOLU GEÇİRDİK"
Polat, “Geçen yıl seçimler sonrasında görevi devir aldık. O günden beri ekibimizle birlikle çalışarak, bugün büyük Yeşilyurt ailesini kurduk. Bizim temel ilkemiz bu millete hizmettir, hizmet için gece demeden, gündüz demeden çalışacağız. Biz milletimize hizmet etmekten gurur duyuyoruz. Millete hizmet çerçevesinde bütün arkadaşlarımızın başımızın üstünde yeri var. Bugün Yeşilyurt Belediyesi, Yeşilyurtlu kardeşlerimizin bir yıl hizmetinde olduğumuz gibi inşallah bundan sonrada aynı tempoyla hizmete devam edeceğiz. Peygamber Efendimiz ‘Bir kavmin efendisi o kavme hizmet edendir’ diye buyurmaktadır. Biz bu ilkeyi önümüze koyduk ve bu ilke çerçevesinde çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Geçen bir yıllık süre içerisinde Malatya Büyükşehir Belediyemizin tecrübelerini bizim tecrübelerimiz olarak kabul ettik ve sürekli istişare içerisinde olduk. Yine kardeş ilçemiz olan Battalgazi Belediyemizle aynı yöne baktık. Büyükşehir, Yeşilyurt ve Battalgazi aynı yöne ve aynı hedefe koşarak bu bir yılımızı dolu dolu geçirdik” dedi.
“HIZLICA YAPILANMAMIZI TAMAMLADIK”
Bir yıl içerisinde önemli bir mesafe aldıklarını vurgulayan Başkan Polat, “Yeşilyurt hızlıca yapılanmamızı tamamladık, sistemi kurduk. Bu süreç içerisinde de araç ve ekipmanlarımızı, araç parkımızı güçlendirdik. Bugün bu törende bu araçlarımızı görünce büyük bir yol aldığımızı gördüm. Bir belediyenin gücü araç parkının gücüne denktir, bundan sonrada inşallah ihtiyacımız olan araçlarımızı Yeşilyurt Belediyemizin envanterine dahil etmeye devam edeceğiz. Bizim temel ilkemiz işimizde ‘Elif’ gibi dimdik, hizmet için vatandaş karşısında ‘Vav’ gibi mütevazı olmaktır. Bu açıdan Elif ve Vav Yeşilyurt Belediyemizin ilkesidir” ifadelerine yer verdi.
GÜRKAN: "BU TABLO KARŞISINDA GURUR DUYUYORUZ"
Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise, “Bugün bu tablo karşısında gurur duymamak, gıpta etmemek mümkün değil. Bu tablonun hayata geçmesini sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Yeşilyurt Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bugün Yeşilyurt Belediye Başkanımızın yaptığı hizmetler, araç parkı ve diğer alanlardaki çalışmaları takdire şayandır. Halk ve vatandaşlarla sürekli temas halinde olduğumuz için Büyükşehir, Yeşilyurt ve Battalgazi Belediyelerimizin saç ayaklarının oturduğunu görmek beni mutlu ediyor. Geçen bir yıllık süre içerisinde Yeşilyurt’un araç parkına kavuşturulması, kurumsallaştırılmasının tamamlanması ve aidiyet olgusunun oluşturulması önemli bir kazanımdır. Bu kazanımı sağlayan Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’a ve ekibine teşekkür ediyorum” diye konuştu.
ÇAKIR: "MALATYA’YI HEP BİRLİKTE GELECEĞE TAŞIYACAĞIZ"
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır da, “Yeşilyurt Belediyesi ve Battalgazi Belediyesi, bir yıl içinde önemli bir mesafe aldı, bu süreyi dolu dolu geçirdi. Bütün ilçelerimizin de aynı gayrette olduğunu bilmek hepimizi mutlu ediyor. Büyükşehir Belediyesi ile Yeşilyurt ve Battalgazi Belediyeleri olarak başlatılan hizmet kervanının birer parçasıyız. Belediyelerimiz 365 gün, 7 gün 24 saat sahada, sürekli mücadele ediyor” dedi.
Alt yapı, park ve bahçeler, yol açma çalışmaları baz alındığında yeni sezona aynı hızla girmenin bir motivasyonudur aslında bugünkü tören. Büyükşehir Belediyemiz ve Yeşilyurt ile Battalgazi Belediyemizin yeni sezona aynı hızla girecek olması, şehrimizin gelişmesi ve büyümesi adına önemlidir. Büyükşehir ve Battalgazi Belediyesi de aynı yapılanmayı tamamlamıştır. Her geçen yıl daha fazla hizmet üretmek, şehrimizi daha farklı hale kavuşturacak projeleri hayata geçirmek zorundayız. Yeni projelerimizi kademe kademe hayata geçirmeye devam edeceğiz. Malatya’yı hep birlikte geleceğe taşıyacağız. Belediyecilik bir ekip işidir, ekip ne kadar kendi içinde inanır, ekip ruhunu oluşturur, başarılı olursa, hedefleri sağlıklı bir şekilde belirlerse, dayanışma içerisinde olursa başarıda çok çabuk gelir. Belediyenin hangi biriminde olursak olalım memur zihniyetinden uzak, 24 saat üreten çalışan ve belediyeyi sahiplenen bir anlayışta, sıkıntıyı kendi sıkıntımız gibi hissetmeliyiz. Bunu yakalarsak başarılı kendiliğinden gelecektir, başarı o zaman bir kişinin değil tüm ekibin başarısı olarak kabul edilecektir” şeklinde konuştu.
“TAM ANLAMIYLA EKİP RUHU OLUŞTU”
Yeşilyurt Belediyesi’nde ekip ruhunun oluştuğuna dikkat çeken Başkan Çakır, “Yeşilyurt Belediyesinde tam anlamıyla ekip ruhu oluştu, bu açıkça ortaya çıkmıştır. Başkan Hacı Uğur Polat başta olmak üzere Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcıları ve tüm kademelerinde görev alan personelleri kutluyorum. Önümüzdeki yeni süreçte Allah sizleri de bizleri de mahcup etmesin, hepimizin gücünü artırsın, güzel hizmetler yapmaya bize nasip etsin kul hakkı yedirmesin” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a, Yeşil Konak YEKSAM tarafından hazırlanan "Elif ile Vav" tablosunu hediye etti. Yeşilyurt İlçe Müftüsü Mehmet Çınar’ın dualarıyla Yeşilyurt Belediyesi’nin birinci yılını doldurması vesilesiyle kurban kesimi gerçekleşti.