GAZİANTEP (AA) - KEREM KOCALAR - Fiat İş Birimi Direktörü Altan Aytaç, yıl sonunda otomobil ve hafif ticari araç satışı rakamlarının 900 bini aşmasını beklediklerini, bunun da sektör açısından yeni bir rekor anlamına geldiğini söyledi.

Aykaç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sektörün son dönemde önemli başarılara imza attığını belirtti.

Uzun vadeli yatırım programları sayesinde otomotivde güvenilirlik ve süreklilik kavramlarının güçlendiğini vurgulayan Aykaç, "O yüzden sektörde daha güvenli yatırımlar yapmaya başlandı. Bu yıl otomotiv ve hafif ticari araçlarda güzel işlere imza atılacağını düşünüyorum" dedi. 

Üretime hız kesmeden devam ettiklerini dile getiren Aykaç, şöyle konuştu:

"Yıl sonu itibarıyla 700 bin civarında otomobil, 200 bin civarında da hafif ticari araç satışı rakamlarına ulaşılacağını öngörüyoruz. Dolayısıyla bu yıl otomobil ve hafif ticari araçlarda 900 bin rakamını aşacağımızı bekliyoruz. Bunun da ulaşılabilir rakam olduğunu değerlendiriyoruz. Bu rakamlar sektör açısından yeni bir rekor anlamına geliyor. En iyi bildiğimiz işe devam ettiğimiz için bu durum sektörü her zaman canlı tutuyor."

Aykaç, bu başarının yılın ilk 6 aylık döneminde yakalanan veriler ve sektörün tecrübesinin etkili olduğuna dikkati çekti.

- "Fiat gelecek yıl tarih yazacak"

Gelecek yılki otomobil satışları hedefine ilişkin öngörüde bulunmak için erken olduğunu hatırlatan Aykaç, bunun için biraz daha zamana ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

Sektörde Fiat markasının sürekli ön plana çıktığını anlatan Aykaç, "Gelecek yıl için sektörel olarak şimdiden bir şey söylemek doğru olmaz. Ama Fiat kendi tarihini yazacaktır. Çünkü Egea gibi çok güçlü bir otomobil, piyasaya çıkıyor. Bu bizim elimizi çok güçlendirecek" diye konuştu.