Yusuf İBA/DOĞUBAYAZIT (Ağrı), () - AĞRI'nın Doğubayazıt İlçesi'nde geçen 15 Ağustos günü meydana gelen 3.9 büyüklüğündeki depremde evleri hasar gören Somkaya köylüleri korku nedeniyle geceleri camide kalıyor. Muhtar Ahmet Sökmen, "Köyde bir an önce hasar tespit çalışması yapılmalı. Evleri hasar görenler korkudan içeri giremiyor. Bu yüzde camide yatıp kalkıyorlar" dedi.
Boğaziçi Üniversitesi, Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre, 15 Ağustos günü saat 22.47'de merkez üstü Doğubayazıt'ın Somkaya Köyü olan Richter ölçeğine göre 3.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Somkaya'da 8.2 metre derinlikte olan ve depremde bazı evlerde hasar oluşması aileleri endişelendirdi. Köylüler çatlıklar ve hasar gören evlerinin artık güvenli olmadığını gerekçe göstererek bir kısmı evlerinin bahçesinde, bir kısmı da köyün camisine geceliyor.
Köy Muhtarı Ahmet Sökmen, "Köy halkı çok mağdur. Acil olarak bizlere çadır verilmeli ve hasar tespit çalışmasının yapılması lazım. Halkın nerede ise tamamı perişan. Kimisinin evi kimisinin ahırı hasarlı. Kimi vatandaş evinin bahçesinde, kimi de geceyi camide geçiriyor" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI