İddiaya göre; Ilıcalı, Rumlardan televizyon kanalı satın alacak. Bu söylentiyi gündeme getiren isim ise Milliyet'in Kıbrıs Temsilcisi Sefa Karahasan...

İşte o yazı:

TV8’in patronu Acun Ilıcalı’nın Yunanistan’da TV almak istemesi Güney Kıbrıs’ta da etki yarattı. Şöyle ki,

Meclis İçişleri Komitesi toplantısında konuşan Capital TV Müdürü Ahilleas Dimitriu, Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan ile dostane ilişkiye sahip bir işadamının Güney Kıbrıs’ta da TV açmak istediğini anlattı. Bu ismin Acun Bey olduğu öne sürüldü. Rum Fileleftheros gazetesi konuyu önemsedi sayfalarına taşıdı.

İsim Acun Ilıcalı olunca, Güney Kıbrıs’ın da ‘heyecanlanması’ doğal.

Acun Bey’in TV alanındaki başarıları ortada. Rumlar da bunu görüyor.

Kıbrıs’ta da TV8’in izleyici kitlesi olunca, ortaya ‘Acun Ilıcalı bizde de TV alır mı veya burada TV açmak ister mi?’ soruları geliyor.

Güney Kıbrıs da Kuzey Kıbrıs da ‘yeniliklere’ aç ve açık bir ülke. Bu yönde konuştuğum önemli bir diplomat, “Acun Bey’in adı bile Kıbrıs’ta halkların birleşmesine yeter. Ada’da Rumlar ile Türklerin birlikte yarışacağı bir program yapsa, halk arasında müthiş bir sempatik ortam yaratır” diyor.

Bu konuda adımların ise, Kıbrıslı siyasetçilerden gelmesinin gerektiğini de vurguluyor.

Çözümden sonra!

Acun Bey’in bu dönemde, hele de Kıbrıs görüşmeleri bir sonuca bağlanmadan

Rum Kesimi’nde bir TV alacağını veya açacağını da düşünmüyorum.

Ancak bu yönde, neler yapılabileceği ile ilgili bilgiler alınmış olabilir. Ki Captal TV Müdürü, bunlara işaret ediyor. Son olarak Kıbrıs’ta bir çözümden sonra olmak, çözümden önce atılacak adımlarla olur.

Çözüm ile birlikte Ada’nın bir Las Vegas olabileceğini de not edelim!

Kaynak: Gazete Vatan