ANKARA, () - SAĞLIK Bakanlığı, Ankara Tren Garı'nda meydana gelen ve 30 kişinin hayatını kaybettiği patlama sonrasında olay yerine şu ana kadar 56 tam donanımlı ambulansın sevk edildiğini ve 10 ambulansın olay yerinde hazır bekletildiğini açıkladı.
Kızılay Kan Merkezi koordinasyonunda tüm taleplerin karşılanmakta olduğu ve kan ihtiyacının bulunmadığı belirtilen açıklama şöyle:
"Ankara Tren Garı'nda yaşanan patlama sonrasında olay yerine şu ana kadar 56 tam donanımlı ambulans sevk edilmiş olup, 10 ambulans olay yerinde hazır bekletilmektedir. Tüm olasılıklar göz önünde bulundurularak 1'i çok sedyeli olmak üzere 5 helikopter ambulansımız da hazırdır. Ankara merkezindeki bütün hastanelerde tüm branşlarda uzman doktorlarımız görevi başında olup, ameliyathane ve yoğun bakım üniteleri aktif bir şekilde hizmet vermektedir. Ayrıca, Kızılay Kan Merkezi koordinasyonunda tüm talepler karşılanmakta olup, kan ihtiyacı bulunmamaktadır. Gelişmeler yakından takip edilmekte olup, lojistik ve insan kaynağı anlamında herhangi bir sıkıntı yaşanmamaktadır."