Hatay Emniyet Müdürlüğüne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla  Mücadele Şubesi Organize Büro Amirliği ekipleri, merkez Antakya ilçesinde farklı  adreslerdeki kiralık bazı apart dairelerde fuhuş yaptırıldığının tespit edilmesi  üzerine çalışma başlattı.
 
Ekiplerin yaklaşık 6 ay süren teknik ve fiziki takibi sonrasında  zanlıların iş vadiyle kandırdıkları Fas ve Suriyeli 17 kadını şiddet ve tehditle  fuhuş yapmaya zorladığı belirlendi.
 
Tespit edilen 10 apart dairesine operasyon düzenleyen ekipler  şüpheliler baba S.K. (57) ve oğulları M.K. (28), T.K. (30), E.K. (31), M.K'nin  (33) de aralarında bulunduğu 2'si kadın, 2'si de Suriyeli 19 şüpheliyi gözaltına  aldı.
  
Fuhuş amacıyla kullanılan apart daireler ile zanlıların iş yerlerinde  yapılan aramada 1 av tüfeği, 3 şarjör, 68 fişek, çok sayıda pasaport ve cep  telefonları, Fas uyruklu kadınlar için çıkartılan geçici kimlikler, 2 tabanca ve  bunlara ait 2 şarjör ile 139 tabanca fişeği ele geçirildi.
 
Zanlılar, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilirken  fuhşa zorlanan 17 yabancı uyruklu kadın ise sınır dışı edildi.
 
Faslı kadınları "savaş mağduru" göstermişler
  
Öte yandan, zanlıların, Türkiye'de kalabilmelerini kolaylaştırmak için  fuhşa zorladıkları Faslı kadınları, "savaş mağduru" gibi gösterip Suriyeliler  için verilen geçici kimlik kartı çıkarttıkları ve kaçmalarını engellemek için  pasaportlarına el koydukları öğrenildi.
 
Fuhuş yaptırılan apart ve iş yerlerine yerleştirilen güvenlik  kameralarıyla da gelenleri kayıt altına alan zanlıların, görüntüleri, şantaj  amaçlı kullanmayı planladıkları iddia edildi.