Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, mahalle muhtarlarının vatandaşlara daha hızlı ve kaliteli hizmet etmeleri için bilgisayar dağıtımı devam ediyor. 805 adet mahalle muhtarının tamamına iş yerlerinde kullanmaları için alınan masaüstü bilgisayarların dağıtımı büyük ölçüde tamamlandı.
Mersin Büyükşehir Kongre ve Sergi Sarayı’nda devam eden bilgisayar dağıtım törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Muhtarlar Yardımlaşma Derneği Başkanı Engin Ünlü ve Mersin Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Ülgen ile çok sayıda muhtar katıldı. Kocamaz, burada yaptığı konuşmada, “Bu kenti birlikte yönetmek adına sarf ettiğiniz gayret ve çabalarınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu topraklarda yaşıyoruz, havasını teneffüs ediyoruz, suyunu içiyoruz, ekmeğimizi buradan kazanıyoruz. Bu yüzden bu topraklara borcumuz var. Bu topraklarda yaşayan insanlara hizmet etmek boynumuzun borcu. Herkes kendi bölgesinde, sorumluluk alanı içerisindeki problemleri çözme noktasında her türlü farklılığı bir kenara bırakarak, bölgesindeki insanlara hizmet etmenin yollarını arayacak. Sizler aslında belediyelerin uç beyisiniz. Uç noktada hizmet verdiğiniz için bizler sizlerle diyalog içerisinde bu işleri kolaylaştırabiliriz, çözüm yollarını birlikte üretebiliriz’’ dedi.
Hizmetleri yürütürken diyaloğu sıklaştırmanın önemine vurgu yapan Başkan Kocamaz, herkesin birbirini daha iyi anlaması, dertlerini paylaşmakta daha kolay çözüm bulabilmesi adına 1 yıl önce muhtarlara böyle bir söz verdiklerini ifade etti. Bütün muhtarlara bilgisayar hediye ederek, onların hizmet kalitelerini arttıracaklarının ve vatandaşa hizmet noktasında üzerlerine düşen görevleri yapacaklarının altını çizen Başkan Kocamaz, eksik yerlerdeki muhtarlık binaları ile ilgili de katkıda bulunacaklarını söyledi. Bilgisayarların dışında en kısa sürede yazıcı ve interneti de muhtarlarla buluşturacaklarını ve internet ücretini Büyükşehir Belediyesi olarak üstleneceklerini belirtti.
Muhtarların bugüne kadar çok büyük gayret gösterdiğini belirten Başkan Kocamaz, “Elbette bütün problemlerin çözümü şu geçen 1 yıllık süreç içinde mümkün değil. Özellikle köyden mahalleye dönüşmüş bölgelerimizde sorunlar çok fazla, 40-50 yıllık çözülememiş problemler var. Ama bunları çözmek her zaman söylediğimiz gibi boynumuzun borcu. Zira bu problemleri bile bile biz bu göreve talip olduk. Bir kere daha yineliyorum, 3 yıl içerisinde içme suyu, yolu ve asfalt olmayan köyümüz kalmayacak. Bize güvenmenizi diliyoruz. Allah’ın izni ile
yapamayacağımız hiçbir sözü vermeyiz. Bir söz verdiysek her ne pahasına olursa olsun, o verdiğimiz sözün yerine getirilmesi için gece gündüz demeden gayret ederiz, çalışırız. İnşallah bize güvenenlerin başını yere eğdirmeyeceğiz’’ diye konuştu.
Temsili olarak her ilçeden gelen mahalle muhtarlarına sertifikaları verilirken, Mersin Muhtarlar Yardımlaşma Derneği Başkanı Engin Ünlü Başkan Kocamaz’a plaket taktim etti.