AK Parti Genel Merkezi tarafından görevlendirilen Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Almanya’ya gitti. Bağcılar Belediye Başkanı ile birlikte Almanya programına katılan iki ilçe belediye başkanından biri olan Başkan Genç, 3 günlük programın ilk gününde Almanya’nın Ruhr Bölgesi Essen şehrinde gurbetçi vatandaşlarla bir araya geldi. Türk vatandaşlarla görüşen Genç, Türkiye’nin önündeki en önemli meselenin yeni anayasa olduğunu söyledi.
Canik Belediye Başkanı Osman Genç, AK Parti Genel Merkezi tarafından organize edilen yurt dışı Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) çalışma ve ziyaret programı kapsamında gittiği Almanya’da, ilk gün Essen şehrinde Cuma namazının ardından vatandaşlarla sohbet etti ve esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Sivil toplum örgütlerini de gezen Başkan Genç, Türk işadamları ile de bir araya geldi. Gurbetçilerle bol bol sohbet eden Başkan Genç, onlara 7 Haziran’daki genel seçimlerin ve yeni anayasanın önemini anlattı.

AK Parti hükümetinin ortaya koyduğu 2023, 2053 ve 2071 hedefi doğrultusunda yeni anayasanın Türkiye’nin önünü açacağına işaret eden Genç, “Ülkemiz, milletimiz ve dünya mazlumları için çok önemli bir seçimin daha arifesindeyiz. 2023 yolunda Türkiye’nin yapması gereken en önemli şey, Anayasa’nın değişimidir. Yeni Türkiye için yeni bir anayasaya, yeni bir sosyal mutabakat sözleşmesine ihtiyaç var. Dolayısıyla bu ülkenin AK Parti’ye ihtiyacı var. Bu nedenle 7 Haziran Türkiye’nin, Türk milletinin ve mazlumların geleceği için önemli” dedi.

Başkan Genç, Almanya programının ikinci günü olan Cumartesi günü de Dortmund’da Uetd ofisinin misafiri olacak. Daha sonra STK’ları ziyaret edecek olan Genç, halka açık toplantıya katılacak ve Dortmund Spor Kulüpleri Federasyonu temsilcileri ile de görüşecek.